Datum plaatsing: 07-09-1996 11:35:00

verslag : ADO Den Haag - Cambuur 1-0

ADO DEN HAAG PAKT TWEEDE OVERWINNING.

Jeffrey Rutten maakt enige doelpunt.

Gavin Price stond -ondanks de blessure van Lowie van Schijndel- niet in de basis. Hij moest zijn plek afstaan aan Jeffrey Rutten. De 19-jarige speler, overgekomen van de amateurs van ADO, maakte zijn debuut in de competitie als basisspeler.
De eerste helft was voor het publiek niet erg aantrekkelijk. Beide ploegen speelden een saai spelletje, en kregen weinig kansen. Een van de weinige 'hoogtepunten' uit de eerste helft was het moment waarop scheidsrechter Koopman een rode kaart (2e geel) had moeten uitdelen. Hij liet dit echter na, waardoor de wedstrijd in het zelfde sukkelige tempo doorging. Jeffrey Rutten was een aantal keer in balbezit geweest, maar verloor dan steeds ongelukkig de bal weer. Een maal was hij echter doorgebroken, toen Van de Berg van Cambuur, hem onderuit haalde. Hierop had scheidsrechter Koopman minstens een tweede gele kaart moeten geven, maar liet dit dus na. Cambuur kreeg ook een paar kansen. Marinus Dijkhuizen - vorig jaar nog begeerd door FC Den Haag- kreeg de bal goed door van -jawel - Harry van der Laan, en schoot goed in, maar Roy Beukenkamp redde goed.
Harry van der Laan had zeker geen gemakkelijke avond. Hij kreeg de hele wedstrijd het publiek over zich heen. Hij was al nooit echt favoriet bij het publiek, en zeker niet nu hij twee jaar geleden Den Haag verliet. Al met al eindigde de eerste helft dus in 0-0.
In de tweede helft leek het spel de zelfde kant op te gaan. Tot in de 58e minuut Van de Berg opnieuw Jeffrey Rutten omver haalde. Nu kon scheidsrechter Koopman het niet nogmaals door de vingers zien. Hij trok de tweede gele kaart voor Van de Berg, en die kon dus vertrekken. Direkt hierna rook ADO Den Haag de mogelijkheid om op voorsprongte komen. Uitblinker Pim Langeveld gaf een keurige dieptepass op wederom Jeffrey Rutten die twee man uitspeelde en vervolgens goed in de hoek inschoot. 1-0 ADO Den Haag. Voor Rutten kwam dit goal net op een moment dat het publiek weer hard om Gavin Price begon te roepen. Cambuur had plots haast en zette nog wel aan, maar kon met 10 man, en inmiddels zonder Harry van der Laan -die gewisseld was- geen potten breken. De wedstrijd eindigde dus in een 1-0 overwinning voor ADO. Hierdoor staat ADO Den Haag nu op een gedeelde 6e plaats, samen met o.a. Dordrecht '90 , de volgende tegenstander, a.s. zaterdag 14-09 in Dordrecht.

KARAKTERISTIEKEN :
OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Virgilio Teixeira, Dik Heesen, Barry de Vreede, Gerald Sandel, Pim Langeveld (Marco Meijer), John de Jong (Maurice Steijn), Michel Groenteman (Peter Kruit), Jeffrey Rutten, Dennis Iliohan DOELPUNTEN : 1-0 Rutten (67')
SCHEIDSRECHTER : Koopman
GELE KAARTEN : Langeveld ( ADO Den Haag) Smak, Van der Laan, Keizer (Cambuur)
RODE KAARTEN : Van den Berg (Cambuur)<(2x geel)