Datum plaatsing: 26-08-1996 23:00:00

Verslag: ADO Den Haag - Haarlem 1-0

moeizame overwinning op Haarlem

ADO Den Haag heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen weten om te zetten in een overwinning. Maar gemakkelijk ging het zeker niet. De eerste tegenstander van het seizoen 96-97 heette Haarlem.

Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Haarlem was gekomen voor een gelijkspel. De ploeg speelde ontzettend verdedigend, en ging nauwelijks in de aanval. Toen de ploeg na 10 minuten al keeper Verzijlberg moest missen vanwege een blessure, ging de ploeg alleen maar meer verdedigen en tijdrekken. ADO Den Haag daarentegen wilde graag winnen, en probeerde -via vooral Dennis Iliohan- aan te vallen. Toch was het duidelijk te merken dat de ploeg zenuwachtig was, en niet gelijk voor eigen publiek wilde verliezen. Al met al was de eerste helft niet echt spectaculair.

In de tweede helft begon ADO Den Haag meer druk te zetten, want Mark Wotte was blijkbaar fel tekeer gegaan in de rust. Hij haalde middenvelder Pim Langeveld eruit, en stuurde een extra aanvaller in de persoon van Arie van der Padt erin. Meteen was ADO in de aanval, en kreeg de ploeg kansen. Maar goals leverde dat nog niet op. Af en toe kreeg Haarlem zelfs een kansje, met zelfs een grote kans, toen Roy Beukenkamp alert bleef, en de bal goed over tikte. Alex Weeling kreeg na een opstootje met Dik Heesen een tweede gele kaart, en dus rood. Haarlem moest toen met 10 man door.

Halverwege de tweede helft besloot Mark Wotte, Lowie van Schijndel naar de kant te halen en Gavin Price het veld in te sturen. Dit tot grote vreugde van de supporters. Op dat zelfde moment echter besloot scheidsrechter Braamhaar de wedstrijd te staken, omdat hij in de verte onweer zag aankomen. Na een half uur oponthoud kwamen de ploegen weer in het veld, en kon ADO verder gaan met drukken. Dat resulteerde na een paar minuten eindelijk in een goal. Pinchhitter Gavin Price was de gelukkige die een hoge bal fraai inkopte. Eindelijk kreeg de ploeg dan loon naar werken. Haarlem had plotseling haast en begon meteen met aanvallen, maar Den Haag kwam niet echt meer in de problemen. Roy Beukenkamp moest nog eenmaal redding brengen op een vrije trap maar hield gelukkig de nul vast.

Door deze overwinning staat ADO Den Haag nu op een gedeelde vierde plaats met 4 punten uit 2 duels, samen met o.a. MVV. De volgende wedstrijd zal een weerzien zijn met oude bekenden, als ADO Den Haag naar Maastricht moet afreizen, om tegen MVV te spelen, met Marco Gentile, Anton Vriesde, en Rick Hoogendorp in de gelederen. Ook voor Lowie van Schijndel zal dit een leuke wedstrijd worden. Hij kwam in de zomer over van MVV naar ADO. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden.

KARAKTERISTIEKEN :

OPSTELLING ADO DEN HAAG : Roy Beukenkamp, Winston Faerber, Johan Vogelaar (Peter Kruyt), Dik Heesen, Barry de Vreede, Gerald Sandel, Pim Langeveld (Arie van der Padt), Maurice Steyn, Dennis Iliohan, Lowie van Schijndel (Gavin Price), Guido Smits. DOELPUNTEN :

1-0 Price (82)

SCHEIDSRECHTER : Braamhaar

GELE KAARTEN : Sandel, Heesen (ADO DEN HAAG) Goes, Pronk, Sinouh (HAARLEM)

RODE KAARTEN : Weeling (HAARLEM, 2x geel)