Datum plaatsing: 14-06-1997 11:25:00

Gavin Price scoort 3 maal

ADO DEN HAAG WINT VAN HVV

Nadat Noordwijk eerder afzegde voor een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag, was HVV bereid om voor Noordwijk in te vallen. Op deze wedstrijd waren ongeveer 500 toeschouwers afgekomen. Bij ADO Den Haag stond Pedro Santos in de basis, die al een tijdje op proef is. Hij mocht proberen Mark Wotte te overtuigen van zijn kwaliteiten. In de eerste helft was het overwicht voor ADO Den Haag, maar dat maakte veel te veel onnodige fouten, waardoor HVV de beste kansen kreeg. Tot twee maal toe, kon een speler van HVV alleen op Max de Jong afgaan, en tot twee maal toe miste hij. Het publiek kon er wel om lachen. Marnix van der Gun probeerde met een omhaal ook nog een goal te scoren, maar zag ook zijn poging over het goal van Max de Jong verdwijnen. ADO Den Haag kon niet gevaarlijk worden in de eerste helft. Dat was waarschijnlijk ook de reden dat Mark Wotte besloot om Pedro Santos na een half uur te vervangen door John Grunholz.

In de tweede helft kwamen Arie van der Padt, Pim Langeveld, Richard Tettero en Jurgen Faerber in het veld. Het was na anderhalve minuut spelen Gavin Price die het eerste goal van de avond liet noteren. Na een voorzet kopte hij goed in. Daarna was het tot twee maal toe Pim Langeveld die met een schot van afstand de keeper van HVV verraste, en zo de score opvoerde naar 3-0. Gavin Price voegde daar nog een vierde aan toe met alweer een goede kopbal, zodat het na een half uur spelen in de tweede helft al 4-0 geworden was. Toen kreeg HVV de eerste goede kans in de tweede helft. Het was uiteindelijk Marnix van der Gun die in een snelle counter de bal voorbij Max de Jong speelde. Uiteindelijk zou de score 5-1 worden door weer Gavin Price, die van dichtbij kon intikken, toen een schot van Arie van der Padt geblokt werd.