Datum plaatsing: 06-05-2006 23:30:00

ADO Den Haag - Stormvogels/Telstar 4-0

In de 'nabereiding' van het seizoen 2005-2006 stond vandaag het oefenpotje tegen Stormvogels/Telstar op het programma. Een potje voetbal zonder belangen op het spel en in zomerse omstandigheden. ADO won verdiend, maar wel geflatteerd: 4-0. Al teveel woorden zullen we niet vuil maken aan de wedstrijd. Het gaat immers nergens over. Dankzij het play off systeem zitten onze profs al weken thuis en er moet toch een beetje ge-arbeid worden, moet de technische staf gedacht hebben. Dat leverde wel een vreemde opstelling op. Zo speelde Stroeve, Drobny, de Vries en Jungslager alle mee, terwijl zij 100% zeker het Zuiderpark gaan verlaten.

Nieuwe spelers waren er ook al: proefspeler Loumpoutis speelde een aardige wedstrijd. Martha speelde een helftje mee en maakte een ronduit zwakke indruk. Keer op keer wist hij de sterke Jan Bruin niet te beteugelen. Dat leverde Telstar de eerste grote kans op: uit een voorzet kopte hij snoeihard op de lat. Daarna was het woord aan Den Haag. Laurent Delorge speelde een prima wedstrijd en zette in de 15e minuut met een steekpass Elia vrij, die keurig wachte tot de keeper uit zijn goal kwam en daarna intikte:1-0. Daarna ging het snel: in de 21e minuut kon Elia weer scoren, maar gunde de goal aan Stroeve die beheerst inschoot: 2-0. De mooiste goal viel drie minuten later. Uit een schitterende voorzet van Kolkka, haalde Elia in een keer uit: 3-0. Daarna geloofde iedereen het wel. Telstar drong soms aan en wist ook in de tweede helft geregeld grote kansen te creeeren, zonder tot scoren te komen. Dat lag echter niet aan Den Haag. De 4-0 was ook weer fraai. Elia (opvallend gretig) behield het overzicht en bediende uit een counter Edwin de Graaf en die scoorde mooi de 4-0.

Het hoogtepunt van de wedstrijd was niet op het veld, maar op de tribune. De beruchte 'telstar toeter' was ook weer mee en wist het haagse publiek op te zwepen en voor een mooi einde van de wedstrijd te zorgen.

ADO Den Haag - Stormvogels/Telstar: 4-0