Datum plaatsing: 22-03-2009 14:40:00

Roda betrekt ADO in degradatiestrijd: 2-0

ADO Den Haag heeft een volledig terechte 2-0 nederlaag geleden in Kerkrade. Daardoor heeft Roda weer zicht op de veilige 15e plek en is ADO weer in de degradatiestrijd betrokken.

ADO Den Haag begon de wedstrijd met Horvath in de opstelling voor de geschorste Kum. ADO begon niet eens zo slecht. Roda was niet echt fel en in de eerste 20 minuten had ADO een aantal kansen om op voorsprong te komen. In de 7e minuut had Immers het eerste kansje van de wedstrijd, maar hij schoot de bal wild over. In de 13e minuut wist Buijs ADO uit een vrije trap bijna op voorsprong te koppen. Pas in de 16e minuut kreeg Roda een eerste kansje, maar Zwinkels redde bekwaam. Als laatste wapenfeiten liet ADO grote kansen noteren in de 20e minuut. Eerst schoot Kah bijna in eigen doel. Vervolgens kreeg Powell uit de corner de bal niet in het goal. Tenslotte kreeg Soltani een paar minuten later nog een grote kans uit een counter. Het schot in de korte hoek werd echter knap gered.

En daar hield het wel bij op. Roda JC zette een tandje bij en ging drukken. Het wist de strijd op het middenveld te winnen en ADO kreeg de bal niet meer weg. Dat leverde vanaf de 25eminuut levensgrote kansen op voor Matondo en Bodor. Zwinkels had nog mazzel dat zijn lompe uitkomen op Bodor niet bestraft werd, anders had ADO een penalty tegen kunnen krijgen in de 18e minuut. ADO wist met hangen en wurgen de rust met 0-0 te bereiken.

In de tweede helft kwam ADO helemaal niet meer naar voren. Desalniettemin wist Roda eigenlijk geen raad met de vrijheid die ze van ADO kregen. In de eerste twintig minuten van de tweede helft gebeurde er dan ook helemaal niets. De 1-0 kwam letterlijk uit de lucht vallen. Eerst werkte Horvath een bal zeer slecht weg en moest Zwinkels de bal corner tikken. Uit die corner kwam een afgeslagen bal per ongeluk voor de juist op tijd herstelde Oper terecht die door een woud van benen de lange hoek van het goal wist te vinden: 1-0.

ADO moest vervolgens komen, maar kreeg het niet meer voor elkaar om enige druk naar voren te creeeren. En vervolgens viel ook de 2-0 nog. Zwak verdedigen van Pique zorgde voor een bal op de paal van Oper die Cisse vervolgens makkelijk in kon tikken.

En dus is de strijd weer volledig open. En ADO zal uit een ander vaatje moeten tappen, wil het niet alsnog in de nacompetitie terecht komen. Over twee weken volgt AZ uit, dus het wordt nog spannend zat!