Datum plaatsing: 15-03-2009 17:30:00

ADO eenvoudig langs mak NEC: 3-0

ADO Den Haag heeft vanmiddag goede zaken gedaan in het Forepark door de wedstrijd met 3-0 afgetekend te winnen tegen het povere NEC Nijmegen. Doordat alle conccurenten dit weekend punten lieten liggen, wist ADO op te schuiven naar de 13e plek op de ranglijst en vergrootte de marge met Roda JC tot 5 punten.

Voor zo'n 11.000 toeschouwers maakte ADO Den Haag van meet af aan de indruk de wedstrijd te willen winnen. Het speelde geconcentreerd en energiek en zorgde ervoor dat NEC nauwelijks van zijn helft afkwam en al helemaal niet aan het  geliefde combinatiespel van de Nijmegenaren toekwam. In de beginfase werd al duidelijk dat Powell -toch weer voor Hoogendorp in de basis- er zin in had. Hij was een constant aanspeelpunt en wist de aanvallen van ADO goed te verdelen. ADO was veelvuldig in het strafschopgebied van NEC te vinden en kreeg kansen. Powell schoot uit een korte hoek bijna in de goal en ook vanuit de tweede lijn kregen de Hagenezen behoorlijk wat kansen. Babos stond echter prima te keepen. In de 25e minuut was juist hij het die ADO aan de eerste goal hielp. Uit een corner liet hij de bal glippen en daardoor wist Derijck de bal met zijn hoofd tergend langzaam in het goal te krijgen: 1-0.

ADO had eigenlijk pech dat het bij de rust niet meer dan 1-0 stond. Het bleef kansen krijgen. De grootste was voor Buijs, die na goed doorkoppen van Powell vol op de keeper schoot. Als hij de bal aan de vrijstaande Soltani had gegeven, was de wedstrijd al voor rust beslist geweest. De enige grote kans voor NEC kreeg het bij toeval Lasse Schone kreeg op de rand 16 een rebound voor zijn voeten en schoot die rakelings langs de kruising.

Na rust leek NEC beter uit de kleedkamer te komen en wist het ADO een minuut of vijf onder druk te zetten en daaruit ontstonden wat kleine kansen. Maar al met al was ADO Den Haag gewoon beter. Het herpakte zich, wist  de slag op het middenveld weer te winnen en kon naar hartelust aanvallen. Het mocht een klein wonder voor NEC heten dat het tot de 60e minuut duurde eer ADO het net weer wist te vinden. Uit een afgeslagen corner van NEC kreeg Immers de bal die hem hard voorzette, recht in de voeten van Knopper die wel raad wist met het kadootje: 2-0. En dat was zo'n beetje het einde van de wedstrijd. De derde goal in het Haags Kwartiertje was echter weer prachtig: ook Kum mocht vrij inkoppen uit een corner en de 3-0 aantekenen. Als ADO had gewild had het allemaal nog een stuk erger voor de mannen van Mario Been kunnen uitpakken, maar ADO vond het wel genoeg en freewheelde naar het einde van de wedstrijd. Met belangrijke wedstrijden tegen Roda JC uit en daarna AZ uit, zijn deze drie punten meer dan welkom!

Als ADO Den Haag een puntje uit Kerkrade mee kan nemen, gaat het toch wel erg de goede kant op. Steun de ploeg dus en zorg dat je bij de wedstrijd bent aankomende zondag tegen Roda JC!