Datum plaatsing: 08-03-2009 16:30:00

ADO Den Haag legt beslag op punt tegen Ajax

De omstandigheden waren ideaal voor de wedstrijd tegen Ajax. Het stadion was bijna uitverkocht, de stemming zat er goed in en ook het weer liet zich van z'n beste kant zien.

Bovendien konden een groot aantal spelers van het team uit de hoofdstad niet meespelen.
Suarez zat een schorsing uit en verder waren een handvol middenvelders geblesseerd:  Gabri, Jan Vertonghen, Eyong Enoh, Vurnon Anita en Siem de Jong. Verder was keeper Vermeer boven Stekelenburg verkozen omdat laatstgenoemde nog niet helemaal hersteld was.

Bij ADO Den Haag was alleen Powell niet fit, hij had nog last van zijn knie. Daardoor kon Rick Hoogendorp sinds lange tijd weer vanaf het begin meespelen. Vaste basisspeler Yuri Cornellise mocht dit keer op de bank beginnen.

Den Haag begon de wedstrijd aanvallend en was lange tijd de betere ploeg. Het grootste gedeelte van de eerste helft speelde zich op de speelveldhelft van Ajax af. Tot scoren kwam men echter niet. De grootste kansen kwamen door slordigheden van beide elftallen. Zo was de eerste kans voor Ajax doordat Derijck Emanuelsson liet wegglippen. Ajax was echter met name aanvallend onthustend zwak en ADO had eigenlijk geen kind aan Ajax. Grote kansen kreeg het zelf overigens ook niet. Ajax kwam nog goed weg doordat scheidsrechter Kuiper geen strafschop gaf toen Soltani in het strafschopgebied aan zijn shirtje werd getroken, mede gezien het feit dat er voor mindere overtredingen in andere wedstrijden dit seizoen wél een strafschop werd gegeven.

Na de rust begonnen de gasten met een feller spel. Hun trainer zal in de rust ongetwijfeld wat harde woorden hebben laten vallen en dat resulteerde erin dat ADO wat teruggedrongen werd op eigen helft. ADO wist even niet hoe te reageren op de druk en werd slordig en ongeconcentreerd. In de 60e minuut profiteerde Wielaert van een voorzet van Emanuelson die door Kum niet goed weggewerkt werd en nog door Buijs van verrichting werd veranderd waardoor Zwinkels mistastte: 0-1.

In tegenstelling tot eerdere wedstrijden toonde ADO nu wel veerkracht. Vanaf de aftrap wist Knopper al bijna gelijk te maken, maar de gelijkmaker bleef nog even uit. Een minuut later was het de beurt aan Soltani om vanaf de 16 meterlijn in open doel te schieten, maar hij schoot net te hoog.
In de 63e minuut bracht trainer Wetzel Wesley Verhoek in het veld voor Soltani. Nog geen minuut later wist Verhoek een voorzet van Knopper te verzilveren en de tegentreffer te maken. ADO Den Haag wilde meer en speelde alles op alles om de drie punten in de knip te krijgen, maar meer bleek er niet in te zitten. Ook Ajax kreeg nog kansen door slordigheden van ADO, maar op basis van het vertoonde spel was het gelijkspel bij het eindsignaal een terechte uitslag.

Het Haagse publiek was natuurlijk zeer blij met het onverwachte punt, vooral nu de concurrenten dit weekend ook punten hebben gepakt. Door het resultaat is ADO weer een plek op de ranglijst gestegen. Maar toch was de algemene gedachte dat er zeker nog wel meer in had gezeten en dat Ajax eigenlijk heel goed weggekomen was.

Volgende week speelt ADO Den Haag weer een thuiswedstrijd en dan is het team van Mario Been de gast. Dus komt allen! De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Zie ook: Foto's ADO Den Haag- Ajax