Datum plaatsing: 27-03-1996 22:45:00

FC DEN HAAG VAN LAATSTE PLAATS AF

FC Den Haag wint nipt van Top Oss
Fc Den Haag heeft na een lange tijd de laatste plaats in de eerste divisie verlaten, door een inhaalwedstrijd tegen Top Oss te winnen, met 1-0.

De wedstrijd begon zonder de na een schorsing teruggekeerde Edwin Grunholz Hij zat wegens gebrek aan wedstrijdritme op de bank. Interim-trainer Rob Meppelink heeft de ploeg duidelijk weer aan het voetballen gekregen, want sinds hij aan het roer staat, werden al vele punten behaald.
FC Den Haag begon fel aan de wedstrijd door veel te jagen. Dit resulteerde in onzekerheid binnen de Osse defensie. De rechtsback wist vaak niet wat te doen als hij weer een Hagenees op hem zag afkomen. Vaak werd de bal dan maar de tribunes in geschoten. Het offensief van Den Haag bleek echter niet van zeer lange duur, want na 20 minuten was de wedstrijd al voorbestemd voor een 0-0. Beide ploegen kregen bijna geen kansen, en het was voornamelijk een wedstrijd van lange ballen naar voren. In de tweede helft werd Michel van Deene vervangen door Edwin Grunholz, die dus zijn rentree maakte. Direkt begon de aktie-machine op volle toeren te draaien, en de Ossenaren wisten niet wat ze met Grunholz aanmoesten. Er vielen al direkt 2 gele kaarten voor spelers van Top Oss, en voor Derix was dit zijn 2e en dus kreeg hij ROOD. Na deze rode kaart werd het voor Top Oss alleen nog maar verdegigen. Edwin Grunholz vuurde nog enkele schoten op de keeper af, na menig goede aktie, maar dit resulteerde in niets. De wedstrijd leek dus echt op 0-0 af te gaan, tot Edwin Grunholz (weer hij) vanaf de rechterkant van het strafschopgebied zijn mannetje enkele keren uitkapte en toen met links een kogel in de lange hoek afvuurde, waarop de doelman van Top volledig kansloos was. Den Haag stond dus voor, en Grunholz werd direkt uitgeroepen tot 'Man of the Match'. Enkele minuten na zijn doelpunt (in de 84e minuut) schoot hij nog een keer op doel. De keeper liet in eerste instantie los, maar kon toch nog net redding brengen, en zo zijn team voor een afgang behoeden. Het bleef dus 1-0, waardoor FC DEN HAAG de laatste plaats van de eerste divisie verliet.

A.S. zondag speelt FC Den Haag tegen FC Zwolle, dat direkt boven Den Haag staat. Als Den Haag wint, kan het geen plek stijgen, maar wel een grotere afstand nemen van 'de laatsten'. Edwin Grunholz zal dan waarschijnlijk weer in de basis staan, en als de aktiemachine goed loopt, belooft het een leuke wedstrijd te worden. De supporters hebben weer goede hoop geput uit de laatste twee thuiswedstrijden, (die beiden gewonnen werden), maar extra steun kan de ploeg best gebruiken : DUS KOM ALLEMAAL NAAR HET ZUIDERPARK