Datum plaatsing: 10-12-1995 22:35:00

Scheidsrechter bezorgt FC Den Haag nederlaag

FC DEN HAAG STAAT WEDEROM MET LEGE HANDEN

FC Den Haag speelde in het met 1623 toeschouwers 'gevulde' Zuiderpark, tegen de nummer drie van de ranglijst FC Den Bosch.
In de eerste helft, die het aanzien niet waard was, werd slecht voetbal gespeeld. Met uitzondering van de hoogstandjes van Edwin Grunholz, was er weinig reden om te klappen. Totdat doelman Van Grinsven van Den Bosch een terugspeelbal in zijn handen pakte, en daarmee FC Den Haag een vrij trap kado gaf. Toch een aardig kado zo vlak voor de feestdagen. Dik Heesen wist de vrije trap echter niet in het doel te krijgen, waarin een muur van Den Bosch spelers was opgesteld. In de laatste minuut van de eerste helft kreeg Den Bosch een vrije trap op de helft van FC Den Haag. Achter de rug van scheidsrechter Wegereef, nam een speler van Den Bosch de bal wel 10 meter met de hand mee, om zo de vrije trap een stuk dicher bij het haagse doel te kunnen nemen. Den Bosch nam de vrije trap snel en scoorde gelijk via Van Helmond, tot woede van heel Den Haag keurde scheidsrechter Wegereef het doelpunt goed, waardoor Den Bosch met een 1-0 voorsprong de rust in ging.

Na rust leek het spel van Den Haag nergens op, en ging Den Bosch naar hartelust counteren. FC Den Haag mocht van geluk spreken, dat Den Bosch geen zin had in scoren, daar zij ontzettend veel kansen lieten liggen, om op 2-0 te komen. Anthony Lurling, de topscorer van Den Bosch dacht daar echter anders over, er schoot wel raak: 2-0. Vanaf dat moment nam Den Bosch gas terug, en kreeg FC Den Haag zowaar de gelegenheid om kansen te creeren. Dit resulteerde echter in niets, tot Gavin Price een voorzet van Grunholz inkopte, waardoor Den Haag nog aan kon zetten voor een slot offensief. Het mocht echter niet baten; FC Den Haag verloor opnieuw, ditmaal dankzij scheidsrechter Wegereef. Zoals Louis van Gaal eens zij : "WIJ HEBBEN ONS WEER EENS MATELOOS GEERGERD AAN DHR. WEGEREEF".

Na afloop van de wedstrijd werd Oscar Laguna Burgos tot 'Man of the Match' gekozen, wat verdiend was, want hij was een van de weinigen die zich echt 100 procent inzetten om eens een goed resultaat neer te zetten. Edwin Grunholz was weer bij vlagen magistraal, werkte hard, maar liep ook vaak met een hangend hoofd over het veld. De fans van FC Den Haag hebben er het volste vertrouwen in dat Martin Jol, nu nog trainer van Scheveningen, volgend jaar als coach werkzaam zal zijn in het Zuiderpark. Zijn naam bleef maar van de tribunes klinken, samen met kreten als " Theo rot op, en Verlangen moet hangen". Voor een coach is het ook geen pretje om met een team te moeten werken wat maar niet kan winnen. Door deze nederlaag staat FC Den Haag weer 17e in de eerste divisie, slechts twee punten voor op Excelsior uit Rotterdam.