Datum plaatsing: 22-02-2009 00:55:00

ADO Den Haag sprokkelt kostbaar punt

ADO Den Haag heeft aan het duel met NAC een punt overgehouden.
NAC kwam in de eenentwintigste minuut op voorsprong door een doelpunt van Boukhari. Rick Hoogendorp, die voor Knopper het veld in was gekomen, scoorde in de 71e minuut de gelijkmaker. Het was voor Hoogendorp het honderste doelpunt in de eredivsie.

ADO startte weer eens met Soltani in de basis. Rankovic kwam op de plek voor Kum terecht en daardoor startte Immers in de basis op het middenveld. ADO startte voortvarend. Na nog geen twee minuten had het al 1-0 kunnen staan. Uit een lage corner wist Cornelisse de bal met het hoofd bijna in het goal te werken, maar de bal werd van de lijn gehaald en de rebound kon Derijck net niet intikken. NAC reageerde een paar minuten later, uit een counter wist NAC bijna te scoren, maar Waterman kwam goed uit zijn goal en behoedde de ploeg voor een achterstand.

ADO kon niet echt overtuigen.  NAC had duidelijk gemaakt dat ADO het spel mocht maken en dat lukte eigenlijk maar heel karig. Met name het middenveld kon geen indruk maken. Knopper speelde een heel ongelukkige wedstrijd, maar ook de vorige week nog uitblinkende Immers, kwam niet in het spel voor. In de twintigste minuut gebeurde waar iedereen bevreesd voor was: uit een stilstaande situatie (corner) kwamen de lange verdedigers mee naar voren en ontstond een onoverzichtelijke situatie. Waterman zat naast de bal, die wel per ongeluk op het hoofd van Boukhari viel en de 0-1 aantekende.

NAC trok zich nu nog verder terug en liet ADO verder het spel maken. Zelf kwam het er veelvuldig gevaarlijk uit en met name de corners en vrije trappen waren levensgevaarlijk. ADO werd alleen nog uit een corner gevaarlijk: Timothy Derijck mocht vrij inkoppen, maar kopte de bal net naast de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft werd NAC nauwelijks meer gevaarlijk, maar het lukte  ADO nauwelijks de hechte defensie te slechten. Wetzel wisselde Pique voor van Hese om meer gevaar vanuit achter te creeeren, maar dit had nauwelijks effect. Kahya kwam voor de eveneens onzichtbare Cornelisse en Hoogendorp voor Knopper. De laatste twee wissels werden met de nodige scepsis begroet, maar bleken uiteindelijk wel voor de ommekeer te zorgen. Kahya bleef prima overeind en wist beter het overwicht op het middenveld te bewaken. Hoogendorp maakte uiteindelijk de bevrijdende 1-1. In de 72e minuut mocht hij een vrije trap nemen die hij magistraal in de lange krulde. Hoogendorp heeft lang op zijn 100e goal in de Eredivisie moeten wachten, maar het was het wachten zeker waard.

Daarna brak de wedstrijd eindelijk open. ADO Den Haag ging voor de winst en wist ook nog een aantal grote kansen te creeeren. Twee gekraakte schoten van Powell en Kahya gingen net naast en uiteindelijk had Powel in de 93e minuut nog een enome kans om ADO op winst te schieten. NAC keeper ten Rouwelaar redde echter prima en zo hielden beide ploegen een punt over aan de ontmoeting. Al met al een terechte eindstand, maar het einde van de wedstrijd zorgde er toch voor dat de ploeg en de toeschouwers het gevoel hadden dat er meer in gezeten had. Met twee moeilijke wedstrijden voor de boeg (FC Twente uit en Ajax thuis) heeft ADO vijf punten voorsprong op Roda JC, dat op de 15e plaats staat. Een aardige marge, maar we zijn er nog niet!

Den Haag,zaterdag: 21-02-2009
ADO DEN HAAG - NAC BREDA 1-1 (0-1)
0-1 Boukhari (21)
1-1Hoogendorp (71)

Arbiter: Pieter Vink
Toeschouwers: 10.000