Datum plaatsing: 25-01-2009 16:35:00

ADO doet goede zaken in Volendam: 0-1

ADO Den Haag heeft de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Volendam -fortuinlijk- met 0-1 gewonnen. In een duel wat nauwelijks het aanzien waard was, werd het vuurwerk voor het laatst bewaard. Danny Buijs maakte in het Haags Kwartiertje de 0-1 en zorgde voor een heel prettige zondag voor Den Haag en omstreken.

ADO begon zijn de wedstrijd tegen FC Volendam met Resodihardjo in de basis voor de nog zieke Knopper. ADO en FC Volendam bakten er eigenlijk weinig van. Misschien was het de spanning van een ouderwtes degradatieduel, maar beide ploegen grossierden in balverlies en patronen in het spel waren nauwelijks te ontdekken. Kansen waren er eigenlijk ook niet. In de eerste helft kwam ADO wel goed weg, toen arbiter Nijhuis floot voor een overtreding van ADO in het strafschopgebied, maar hij legde de bal buiten de 16 meter in plaats van op de stip. En dat was eigenlijk de enige commotie in de eerste helft.

In de tweede helft veranderde er weinig. ADO en Volendam kregen het niet voor elkaar een beetje te combineren en langzaamaan kreeg FC Volendam de overhand en de wil om te winnen leek bij hen wat groter te worden. Danny Buijs liep in de eerste helft al tegen een gele kaart op en solliciteerde in de tweede helft nadrukkelijk naar een tweede gele (en dus rode) kaart. Hij kreeg hem niet en dat was uiteindelijk maar goed ook.
Danny Buijs maakte namelijk uiteindelijk het verschil. Eindelijk viel het Haags Kwartiertje namelijk weer eens in het voordeel van ADO uit. Buijs maakte in de 76e minuut met een schuiver de 0-1. Dat was op dat moment al wat veel van het goede, maar FC Volendam kwam daarna nog veel sterker opzetten. ADO zag de bui alweer hangen, begon achteruit te lopen en kon de bal niet meer in de ploef houden. En FC Volendam had in de gaten dat er echt wel wat te halen viel tegen de hagenezen.
Gelukkig stond Robert Zwinkels weer een prima partij te keepen. Hij zorgde er bijna persoonlijk voor dat de drie punten mee naar Den Haag kwamen. In de laatste minuten kreeg FC Volendam tot drie keer toe een grote kans om op gelijke hoogte te komen, maar gelukkig bleef de gelijkmaker uiteindelijk uit.

ADO heeft met de overwinning een mooi gaatje geslagen met de degradatiekandidaten Roda, Vitesse, de Graafschap en FC Volendam. En staat op 1 puntje van Sparta, en 2 puntjes van Heracles en Feyenoord af. Een mooie opwarmer voor de wedstrijd tegen FC Twente.

ADO Den Haag
    76' Danny Buijs

FC Volendam                                                                             ADO Den Haag