Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 18-01-2009 11:40:00

Wetzel tegen Bossen: 'ËœTwee scherpe ploegen..

....verdienen een scherpe scheidsrechter’

Trainer Andre Wetzel moest van scheidsrechter Ruud Bossen de tweede helft vanaf de tribune. De Haagse trainer was – terecht – niet te spreken over de leiding van Bossen, die op cruciale momenten negatief zijn stempel op de wedstrijd drukte.

Tekst: Rob Blankenstein

André, een 2-2 uitslag, dat moet een teleurstelling zijn!

‘Ja, dat is het zeker. Ik vind dat wij zeker in het eerste deel van de wedstrijd heel goed gevoetbald hebben. Wij maken een goede goal en ik denk dat de 1-1 afgekeurd had moeten worden, omdat er een overtreding aan vooraf ging. Dat was op dat moment een domper, maar ik denk dat we in de tweede helft ook weer goed uit de startblokken kwamen en weer een goede goal maakten. Over het gehele verloop van de wedstrijd heeft vooral de scheidsrechter een stempel op de wedstrijd gedrukt, maar daar hebben beide ploegen gelukkig last van gehad.’

Je moet wat gezegd hebben in de rust tegen scheidsrechter Ruud Bossen, want je was verwezen naar de tribune. Ben jij terug gekomen bij Bossen op de 1-1?

‘Ik heb hem verteld, dat ik hem niet scherp vond fluiten en dat hij alerter moest zijn. Dat wij een half jaar lang ons best doen om weer rust in de tent te hebben en dat hij dat in drie kwartier aan het verknoeien was. Twee scherpe ploegen verdienen ook een scherpe scheidsrechter. Hij heeft mijzelf binnen geroepen in z’n kamertje. Hij zei ‘doe de deur even dicht’ en toen heb ik het nog een keer verteld, maar op iets te luide toon blijkbaar en daarom moest ik op de tribune plaatsnemen.’

Jou kennende gebruik je nooit krachttermen!

‘Ik heb geen onvertogen woord gebezigd en dat zal hij ook beamen.’

Des te vreemder is het dan, dat je toch naar de tribune wordt verwezen.

‘Ja, stemverheffing he, dat mag niet…….!’

Terug naar de tweede helft. Je komt door een goede goal van Timothy Derijck op 2-1, daarna ben je heer en meester. Dan zit je te wachten op de genadeklap en dan krijg je een wereldgoal tegen!

‘Het was een zondagsschot en dat kan je een keer gebeuren. Dat zat even tegen, maar ik denk dat wij gewoon naar de positieve dingen moeten kijken. Ik denk dat de ploeg heel behoorlijk gespeeld heeft en dat ondanks drie mensen die nieuw zijn de ploeg aardig ingespeeld leek. Maar ik vind wel, dat die drie mensen fitter moeten worden, want daar hadden wij duidelijk last van,  omdat ze toch wat achterstand hebben. Maar dat heb je natuurlijk, want je kunt trainen wat je wilt, maar je moet wedstrijden scherp spelen en op hoog niveau anders maak je geen stapjes en daar zullen zij nog wel even een weekje of twee voor nodig hebben.’

Uiteindelijk mag je de assistent-scheidsrechter wel dankbaar zijn, want de 2-3 was een zuiver doelpunt!

‘Ja, maar ik in de eerste helft heb ik een goal gezien van Kum, waarbij hij boven de keeper uitspringt buiten de vijf meterzone en die wordt afgekeurd. Ik heb een goal gezien (de 1-1 - red.) die goedgekeurd wordt, waaraan een overtreding tegen ons voorafging. Dus het zit in een aantal scheidsrechterlijke dwalingen en die laatste wordt natuurlijk benadrukt, omdat dat de beslissing was geweest op de 2-3. Maar kijk eens zeven a acht minuten daarvoor, Hij geeft ons een vrije trap buiten de zestien en verzuimt voordeel te geven aan Powel, toen hij zo door kon lopen richting de goal. En dan kan ik nog wel even een uurtje doorgaan!’

Dan de drie debutanten. Aan Derijck zie je dat hij meer voetballend vermogen heeft dan de geblesseerde Horvath. Dat was bekend en dat maakt het voor Horvath moeilijker om zich weef in de basis te spelen!

‘Ja, maar wij hebben natuurlijk drie goede mensen nodig voor twee posities en je weet dat ik in Teixeira niet meer geloof, dus ik moest gewoon een speler erbij hebben. Dan graag iemand met veel voetballend vermogen en wij hebben kunnen zien, dat hij dat heeft.’

Dan Berry Powel, die z’n lichaam goed gebruikt, maar je ziet ook  dat die drie mensen nog fitter moeten worden en dat zag je bij Powel  ook!

‘Ik vind dat ze alle drie fitter moeten worden en daar heeft de ploeg last van, maar dat is geen aanmerking op hun spel, maar dat is wat ik - zeg maar - observeer en waar wij met z’n allen hard aan gaan werken.’