Datum plaatsing: 18-01-2009 00:10:00

ADO wint en verliest tegen Heracles

Met de nieuwe spelers  Powel, Buijs en Derijck in de basis begon ADO Den Haag thuis de tweede seizoenshelft tegen Heracles Almelo.
Heracles Almelo was in de winterstop naar Spanje geweest en had zich daar voorbereid op de tweede seizoenshelft. Den Haag was 'gewoon' thuis gebleven en heeft 1 oefenwedstrijd tegen het Westlands Elftal gespeeld.

Het belang van deze wedstrijd was groot aangezien Heracles toch ook als een concurrent in de onderste regionen van de eredivisie wordt gezien.
ADO liet dan ook zien dat ze het belang niet onderschatte en ging er fel in. Vooral de van Feyenoord afkomstige Danny Buijs liet het publiek genieten door felle en aanvallende akties.Ook de andere nieuwelingen deden hun uiterste best om aan te tonen waarvoor ze gehaald zijn. Dit resulteerde in een aantrekkelijke pot voetbal, waardoor de ruim tienduizend bezoekers niet het idee hadden dat ze voor niets naar het stadion gekomen waren. In de 26e minuut wist Soltani de bal fraai in te tikken waarmee hij zijn doelsaldo voor dit jaar opkrikt naar 3 doelpunten. Lang kon ADO niet van de voorstand genieten want in de 35e minuut wist Hagenees in Almelose dienst Ricky v.d. Bergh de 1-1 in te tikken, hetgeen op dat moment tegen de verhouding in was. Ondertussen had Powel van de warrig fluitende Bossen een gele kaart gehad en was een doelpunt van Kum afgekeurd omdat hij de keeper Pieckenhagen gehinderd zou hebben.

Dit zinde trainer  trainer Andre Wetzel totaal niet en daar sprak bij de scheidsrechter ook op aan. Dit resulteerde dat hij in de rust van scheidsrechter Bossen te horen kreeg dat hij niet meer op de bank mocht plaatsnemen wegens aanmerkingen op de leiding.

Het begin van de tweede helft was een redelijke kopie van de eerste helft. Zes minuten na het begin van de tweede helft scoorde debutant Derijck de 2-1 voor ADO. Hiermee kwam ADO iets beter in de wedstrijd te zitten. Zoals vooraf al met de trainer was afgesproken zou Danny Buijs in de tweede helft gewisseld worden. De assistenten van Wetzel, die nog wel op de bank mocht zitten, brachten in de 64e minuut Mike de Geer voor hem in het veld. Hiermee werd het vuur uit de wedstrijd gehaald. Ook het inbrengen van Wesley Verhoek voor Knopper in de 77e minuut deed de wedstrijd geen goed. Sterker nog...wederom in het Haags kwartiertje wist de tegenstander de gelijkmaker te  scoren. Dat gebeurde in de 79e minuut.
ADO Den Haag deed daarna nog haar stinkende best om toch nog drie punten uit het vuur te slepen. Maar dat zat er helaas niet meer in. ADO was in de blessuretijd nog zeer gelukkig dat de grensrechter een zuiver doelpunt van Almelo afkeurde.
Laten we stellen dat dit een compensatie was voor het in de eerste helft afgekeurde doelpunt van Kum. Met deze wedstrijd wint ADO 1 puntje op haar concurrenten, maar verliest er zeker 2 die ze zo hard nodig heeft.

Donderdag wacht de zware bekerwedstrijd thuis tegen FC Twente en zondag de uitwedstrijd op het kunstgrasveld in Volendam.

ADO DEN HAAG - HERACLES ALMELO 2-2 (1-1)
1-0 Soltani (26)
1-1 v.d.Bergh (35)
2-1 Derijck (51)
2-2 Boakye (79)

Arbiter:Ruud Bossen
Toeschouwers: 10.131