support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 31 20 6 5 66
2 RJC 31 17 10 4 61
3 GRO 30 17 6 7 57
4 ADO 31 15 10 6 55
5 DOR 31 14 12 5 54
6 GRA 31 16 4 11 52
7 NAC 31 14 7 10 49
8 JAZ 31 13 7 11 46
9 EMM 30 12 6 12 42
10 CAM 31 12 6 13 42
11 VVV 31 11 9 11 42
12 HEL 31 11 8 12 41
13 MVV 31 11 7 13 40
14 EIN 31 8 14 9 38
15 JAJ 31 9 9 13 36
16 TOP 31 9 2 20 29
17 JPS 31 7 7 17 28
18 TEL 31 7 6 18 27
19 DBO 31 5 8 18 23
20 JUT 31 5 8 18 23
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 16-12-2008 22:25:00

Wetzel: 'ADO is een amateurclub'


André Wetzel heeft bewogen weken achter de rug. De assistent-trainer maakte bekend na dit seizoen bij ADO Den Haag te vertrekken, stapte vervolgens al afgelopen zondag op vanwege spanningen met hoofdtrainer Meppelink om gisteren een driejarig contract te tekenen bij FC Den Bosch.


André Wetzel laat met gemengde gevoelens de brieven zien van ADO Den Haag met de ongezouten kritiek op zijn functioneren als assistent-trainer. Vooral de op- en aanmerkingen aan zijn adres van Piet de Zoete, die in de raad van commissarissen belast is met technische zaken, liegen er niet om. Wetzel zou hoofdtrainer Rob Meppelink te weinig gesteund hebben, voor een verkeerde tactiek hebben gekozen in de uitwedstrijden tegen FC Groningen en FC Zwolle, te veel vakantiedagen hebben opgenomen, voor een onvolledig en te zwak oefenprogramma hebben gezorgd en veel meer dingen verkeerd of juist niet hebben gedaan.
In een reactie op het schrijven heeft André Wetzel getracht alle kritiek te weerleggen. "Na een eerste brief over de zeer moeizame samenwerking met Piet de Zoete heb ik zes weken op antwoord moeten wachten. Uiteindelijk ontving ik van Govard Slooters drie A4-velletjes met zogenaamde punten van kritiek, maar enige onderbouwing of argumentatie ontbrak. Ik heb er vervolgens drie dagen later op gereageerd en er daarna nooit meer iets van gehoord. Dat vind ik een zwaktebod. Vind je het gek dat ik het bij ADO Den Haag wel gezien had? De briefwisseling speelde in de maanden december en januari. Toen heb ik voor mijzelf de balans opgemaakt en gezegd: ik stop er mee. Dat er zondag zo'n abrupt einde aan mijn dienstverband kwam, had ik ook liever anders gezien'', aldus de nog steeds boze Wetzel.

Sterke kanten
Voor de assistent-trainer zijn er twee duidelijke redenen waarom hij de club heeft verlaten. "Ik zag geen toekomst in deze club. Ik heb veel sympathie voor voorzitter John van Ringelenstein, maar in Den Haag laat het bedrijfsleven het afweten. ADO Den Haag had al lang een technisch directeur moeten hebben. Dat was ook veel beter voor Meppelink geweest, dan zou hij zich alleen op zijn sterke kanten kunnen richten. Maar er is nooit geld".
"De nood was onlangs zo hoog bij een uitwedstrijd van het tweede elftal, dat we hadden besloten om met drie trainers ieder 150 gulden te lappen voor een bordje spaghetti voor de spelers. We zouden pas 's nachts terugkeren, maar geld voor een warme hap was er niet. Ik neem Slooters dat niet kwalijk, maar het geeft aan hoe penibel de situatie is. ADO Den Haag is een amateurclub in een groot stadion. Ik had de hoop dat er toch ooit eens iemand zou opstaan, die ADO Den Haag weer terugbrengt in de top van het Nederlands voetbal. Maar ik zie het somber in".
De tweede reden van André Wetzel om op te stappen is voor de hand liggend. Dat was zijn moeizame relatie met Piet de Zoete; een publiek geheim. "Ik heb respect voor hem, omdat hij toch zijn vrije tijd erin stopt. Maar met twee avondjes per week kun je vanaf je boerderijtje zo'n functie niet bekleden. Piet de Zoete reageerde altijd achteraf, maar beleid bepalen is vooruitzien. Wat er mis is gegaan, weten we na afloop van een wedstrijd allemaal. Maar je hebt er pas verstand als je het van tevoren zegt. Na afloop ongezouten kritiek leveren is makkelijk en nutteloos, je breekt het vertrouwen van mensen alleen maar verder af. De Zoete kan niet met mensen omgaan. Ik pretendeer dat wel te kunnen. Vraag maar op mijn school en vraag maar aan de spelers. De Zoete was voor mij een heel frustrerende factor en dat is geëscaleerd in een briefwisseling, waarop ik heb besloten om een einde te maken aan mijn dienstverband".

Conflict
Volgens André Wetzel hebben acht tot negen spelers hem de voorbije dagen gebeld. Bij zijn afscheid, zondag in het Zuiderpark, schudde iedereen hem de hand. "Ik heb daar uitstekende herinneringen aan. Ook aan Rob Meppelink, want tussen hem en mij is er nooit een conflict geweest. Ik heb hem altijd gesteund, maar toen ik bekend maakte dat ik aan zou stoppen, merkte ik dat hij niet lekker in zijn vel zat. Daarom heb ik vorige week vanaf mijn vakantieadres per fax aan Slooters gevraagd of ik eerder weg kon.
Meppelink heeft zonder dat hij op de hoogte was van mijn fax in diezelfde week aan Slooters gevraagd mijn dienstverband direct te beëindigen. Daarmee ben ik zondagochtend akkoord gegaan. ADO Den Haag of Rob Meppelink heeft mij niet weggestuurd, dat had ook niet gekund. Ik vind het jammer dat Meppelink onprofessioneel op mijn vertrek in de krant heeft gereageerd. Maar ik vergeef het hem. Hij is nog een jonge trainer die soms wat te impulsief reageert".


Slooters: wij houden ons aan de afspraken

Den Haag - Govard Slooters, algemeen directeur van ADO Den Haag, wil niet inhoudelijk reageren op de kritiek van voormalig assistent-trainer André Wetzel op ADO Den Haag en commissaris Piet de Zoete. "Wij hebben met Wetzel duidelijk afgesproken dat we geen commentaar zouden geven op zijn vertrek. Daar houden we ons aan. Wel wil ik benadrukken dat hij is begonnen met het schrijven van brieven. Daar wilden wij eerst helemaal niet op reageren. Uit fatsoen hebben wij dat wel gedaan. De wijze waarop Wetzel nu reageert, zegt ons genoeg. Wij betreuren zijn vertrek in elk geval niet".