Andre Wetzel: ‘Roda staat te laag voor de kwaliteit die het in huis heeft’

Trainer Andre Wetzel was na afloop realistisch. ‘Het is voor onze supporters vaak moeilijk te verwerken, dat de ploegen waar wij huis tegen spelen vaak kwalitatief beter zijn dan ADO.’

Ook dit Roda staat gewoon te laag op de ranglijst voor de kwaliteiten dat het in huis heeft’, gaat Wetzel verder.

Tekst: Ton Beije

‘Ook tegen Roda moesten wij weer heel diep gaan. Naarmate de eerste helft vorderde ging het bij ons steeds minder’. Toch kwam zijn ploeg na ruime een half uur spelen op voorsprong. ‘Ook al was het misschien niet helemaal verdiend op dat moment, die 1-0 moet je natuurlijk wel naar de rust toe binnenhalen’.

In de rust besloot Wetzel al het anders te gaan doen. ‘Het was voor de middenvelders vaak niet meer te belopen. De keus die ik moest maken was niet zo moeilijk. Horvath haalde ik naar de kant, de minst snelle van het viertal achterin en bovendien was hij ook niet helemaal fit’. De ADO-trainer versterkte vervolgens zijn middenveld en zijn ploeg kreeg daarmee meer vat op tegenstander Roda JC. ‘Maar door onze maatregelen werden wij tandeloos naar voren en werd de wedstrijd wel op slot gegooid’, aldus Wetzel.

tevreden
De ADO-trainer was tevreden dat Rick Hoogendorp weer 70 minuten op volle toeren kon draaien. Over Hursut Meric was hij minder tevreden. ‘Hij laat soms het eredivisieniveau varen, dan is hij vaak gevaarlijker voor onze ploeg, dan voor de tegenstander. Ik wil hem graag houden (de afspraak met zijn zaakwaarnemer is inmiddels gemaakt – red.), hij bezit bepaalde kwaliteiten, de dingen die hij doet zijn leuk voor de mensen op de tribune, maar het moet taktisch beter. Hij moet nog stapjes maken.’

‘Zo’n zeven a acht minuten voor tijd hebben wij besloten voor dit punt te gaan en verder geen overdreven risico meer te nemen’, blikt Wetzel terug. ‘Wij hebben dat een paar keer niet gedaan en kregen toen de deksel op de neus. Wij moesten bovendien niet blind zijn voor de kwaliteit van Roda’.

kerstcadeau
ADO Den Haag stapte in ieder geval met een punt van het veld. De Hagenaars staan nu op 14 punten uit 15 wedstrijden. ‘Dat is een punt te weinig gelet op onze doelstellingen, het kerstcadeau is daardoor wat magerder uitgevallen dan bij winst’.

ADO Den Haag wacht dit jaar nog twee wedstrijden buitenshuis. NEC en Ajax uit zijn zware tegenstanders. Misschien zit er nog een bonuspuntje in bij NEC!