17 TOP 35 10 2 23 32
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 24-11-2008 15:15:00

Yuri Cornelisse: 'zo niet verder!'

ADO Den Haag zag geen kans in Rotterdam bij Feyenoord een verkregen voorsprong lang vast te houden. Het is duidelijk dat de ploeg in de verkeerde hoek zit. ‘Er moet wat gebeuren’, zegt ook Yuri Cornelisse.

Tekst: Rob Blankenstein

In onze vaste rubriek ‘Na het weekend’ ditmaal een gesprekje met ADO Den Haag-speler Yuri Cornelisse, waarin wordt teruggekeken op de nederlaag bij Feyenoord en hoe het anders moet.

Een kansloze nederlaag bij Feyenoord. Wat zegt Yuri Conelisse dan?

‘In de eerste helft komen wij wel op voorsprong en dan zie je toch dat Feyenoord nog niet helemaal in goede doen is. Dan krijgen wij een ongelukkige goal tegen, waardoor het vrij snel 1-1 wordt en bij de 2-1 weet ik niet of het buitenspel was. Zo vlak voor de rust is dat op een verkeerd psychologisch moment. Na de rust valt gelijk de 3-1 en dan is het een kansloze missie, wij kunnen niks meer brengen en dan komt de sneeuw er nog eens bij en dan kun je bijna helemaal niks meer doen. Dus al met al had er in het begin misschien wel iets meer ingezeten, maar in de tweede helft hebben wij niks laten zien.’

Even terug naar de eerste helft. Je komt op een 1-0 voorsprong, maar als je ziet hoe de 1-1 valt, dan denkt de verdediging dat de bal achtergaat, vervolgens een voorzet en Makaay knikt de gelijkmaker binnen!

‘Wij komen nu eens een keer op voorsprong en dan houden wij die niet vast. Dat is gewoon jammer en de tweede goal komt voort uit balverlies. Wij luiden de counter bij Feyenoord in en dat zijn gewoon dingen die zonde zijn. In “De Kuip” weet je gewoon, dat zij dat af kunnen straffen.’

Jullie krijgen toch nog via Caracciolo een honderd procent kans op weer op voorsprong te komen. Hij had waarschijnlijk niet door, dat hij zo vrij stond!

‘Hij moet die bal gewoon aannemen en dan staat hij één op één en dan kan hij de bal er zo intikken. Maar goed, dat gebeurt dan niet en normaal gesproken krijg je al niet veel kansen. En de kansen die je dan krijgt, die moet je gewoon benutten.’

In de tweede helft hebben jullie, zoals je zelf al zegt, niets meer laten zien. ADO maakte een slappe en apathische indruk.

‘Zeker na die 3-1 was het gewoon gelaten en dan komt die sneeuw er nog bij. Niemand gaf meer de indruk, dat er nog wat te halen viel en dat is gewoon jammer.’

De zesde opeenvolgende nederlaag. Zaterdag komt FC Twente op bezoek, ook niet de meest eenvoudige tegenstander.

‘Dat moeten wij zaterdag maar weer bekijken. Wij moeten elke week weer proberen om ons op te laden en ervoor te zorgen dat wij wel punten gaan halen.’

Wat doet dit met de stemming binnen de groep?

‘Het is nog rustig en wij gaan goed met elkaar om, maar er zal wel wat moeten gebeuren, want zo kan het natuurlijk niet verder!’

Heb jij het gevoel dat André Wetzel toch nog steeds het vertrouwen geniet van de spelers?