Datum plaatsing: 23-11-2008 14:15:00

Feyenoord kinderlijk eenvoudig langs ADO

ADO Den Haag is er niet in geslaagd punten over te houden aan de wedstrijd tegen Feyenoord. Gesteund door 1600 meegereisde supporters wisten de Hagenezen nog wel dankzij een fout van Timmer op 0-1 te komen, maar daarna klaarde Feyenoord toch makkelijk de klus en won het met 3-1.

ADO Den Haag startte de wedstrijd met de 19-jarigen Tillema en van Hese als backs en verder waren er weinig verassingen.  Het begon allemaal nog zo mooi. Feyenoord had wel balbezit, maar wist er nauwelijks iets mee te doen. ADO Den Haag wachtte rustig af en het eerste de beste kansje (schot van Carraciolo), liet Timmer glippen, waardoor de meegelopen Knopper kon intikken: 0-1. Lang kon ADO niet genieten van de voorsprong. Nog geen 6 minuten later dacht van Hese dat een bal achter liep. Daar dachten de Feyenoorders anders over en de voorzet werd ingekopt door Mackaay: 1-1.

En nog was er weinig aan de hand: Feyenoord hing van toevalligheden aan elkaar en ADO speelde behoorlijk degelijk. Carraciolo had zelfs nog een perfecte gelegenheid om ADO weer op voorsprong te schieten, maar wilde de bal ineens op de schoen nemen in plaats van rustig aan te nemen en de hoek uit te kiezen. Op het moment dat de rust er aan zat te komen, begon Feyenoord te drukken. En zoals zovaak dit seizoen, viel de bal dan ook weer pardoes op een rampzalig moment in de touwen. Nog geen minuut voor rust wist Fer een afgevallen schot hard in te schieten: 2-1.

Na rust kwam Soltani in de ploeg, maar het zat er gewoon niet in. ADO kon naar voren geen druk zetten en Feyenoord kreeg de gelegenheid zich in de wedstrijd te spelen. En zo viel zoals iedereen verwachtte de 3-1. Luigi Bruins mocht hem maken en de wedstrijd was gespeeld. Feyenoord geloofde het wel en het verloop van de wedstrijd gaf duidelijk het manko van ADO aan. Er is iemand nodig die de kansen afmaakt. ADO kreeg tussen de 70e en de 80e minuut tot drie keer de kans om de aansluitingstreffer te maken, maar Soltani, Immers en Horvath, kregen de bal maar niet in het net.

Terwijl de hevige sneeuwval de Kuip in een groot ijspaleis veranderde kabbelde de wedstrijd tot een einde. ADO kon niet meer brengen en Feyenoord is de weg omhoog begonnen. Het kampioenschap van Zuid Holland is vooralsnog in Rotterdams voordeel beslecht. Aan het einde van het seizoen, is het aan ADO om in het Forepark daar verandering in te brengen.