Datum plaatsing: 17-11-2008 10:35:00

'Wij moeten scoren, dan krijg je rust'

Aleksandar Rankovic is een van de ervaren spelers in het team van ADO Den Haag. Hij heeft al het nodige meegemaakt in zijn loopbaan. Maar verliezen op zo’n manier blijft pijn doen. Ook voor een routinier.

Tekst: Rob Blankenstein

Na afloop van het duel tegen Willem II, waarin ADO Den Haag in de slotminuut toch nog tegen een nederlaag aanliep, kon Aleksander Rankovic het toch opbrengen om met ‘Haaglanden Voetbal’ in gesprek te gaan.

Dit moet een heel zware dreun zijn!

‘Dit is ongelofelijk. Dit heb ik nog een keer meegemaakt, een paar jaar geleden, dat was ook met ADO. Als je in de laatste minuut verliest, dan doet dat pijn en ik heb hier, moet ik eerlijk zeggen,  dan ook geen woorden voor. Vorige week tegen Heerenveen ook, maar dit was nog erger!’

De gehele wedstrijd bekijkend, dan heeft ADO Den Haag het in de eerste helft laten liggen met drie honderd procent kansen.

‘Daar heb je helemaal gelijk in, als je zulke kansen krijgt moet je scoren. Alleen wij brengen niet zoveel voorin, maar dat ligt aan de gehele ploeg en niet alleen aan de aanvallers. Wij moeten zorgen dat wij scoren en dan krijg je rust in de ploeg. Je weet hoe voetbal is, dat er rare dingen kunnen gebeuren en zeker in de laatste minuten.’

In de eerste helft werd er goed gevoetbald door ADO, alleen het grote manco blijft het scoren van doelpunten. In de tweede helft was het allemaal minder, je zag Willem II beter in de wedstrijd komen.

‘Dan heb ik andere beelden gezien, want ik vind dat wij ook in de tweede helft sterk speelden. Willem II heeft misschien twee vrije trappen van de zijkant gehad en voor de rest hebben ze niet één keer op de goal geschoten, maar wij ook niet meer. Maar ik zeg nogmaals, als je niet scoort,  dan verdien je misschien ook niet om te winnen.’

Hoe was het na afloop in de kleedkamer?

‘Daar geef ik geen commentaar op, dat blijft in de kleedkamer.’

In de tweede helft, zoals gemeld was het minder en hebben jullie je ook geen uitgespeelde kansen meer kunnen scheppen.

‘Klopt, maar Willem II ook niet. Als je kijkt naar de gehele wedstrijd, waren wij in de eerste helft beter en hadden op basis daarvan moeten winnen. In z’n totaliteit was 0-0 een terechte uitslag geweest en wat er in de laatste minuut gebeurt, dat is alleen maar een ‘horrorfilm’ voor ons!’

Als je in het veld staat, voel je het dan ook in het verloop van die tweede helft een beetje aankomen?

‘Eerlijk gezegd heb ik dat niet gevoeld. Willem II kon ook niets brengen en het was een 0-0 wedstrijd. Dit is echt zuur en wij moeten het hoofd koel houden en ons voorbereiden op de volgende wedstrijd en ik weet dat het moeilijk is, maar zo is voetbal nu eenmaal.’

Cijfers liegen nooit, maar de laatste vijf wedstrijden hebben geen punten opgeleverd!

‘Daar heb je gelijk in, maar de laatste twee wedstrijden hebben wij niet verdiend om te verliezen. Ik kan alleen maar zeggen, dat Willem II vanavond geluk heeft gehad, maar ze hebben wel drie punten gepakt.’

Zondag naar Feyenoord. Toen jullie thuis speelden tegen AZ, rekende ook niemand op punten. Dan moet het volgende week maar in De Kuip gebeuren!

‘Zeker, wij hebben wel goede ervaringen met Feyenoord, maar je speelt in De Kuip en wij gaan er zeker heen om niet te verliezen, maar wij zullen toch wel wat moeten doen om tot scoren te komen. Als je niet scoort in De Kuip, dan wordt het toch moeilijk om punten te pakken.’