rotterdamsdagblad.nl

Datum plaatsing: 02-04-1929 19:50:00

ADO wint in Schiedam ruim van Hermes DVS

Er ontwikkelt zich direct aan weerszijden een zeer enthousiaste en snelle strijd. De Schiedammers die het voordeel hebben van den sterken wind, zijn het meest in den aanval en Quax in het doel der Hagenaar krijgt veel en moeilijk werk te doen.

Werkt zich dan los en goed samenspel nadert zij telkens de vijandelijke veste. Als het spel tien minuten oud is, raakt bij een aanval van A.D.O. , De Bruin het leder met de hand en G Tap zet den daarvoor gegeven strafschop In een doelpunt om (0-1). H.D.V.S. laat zich niet ontmoedigen en valt fanatiek aan. Den Hoed zendt eenmaal een hard schot in dat keurig door Quax wordt verwerkt. Het veld is zeer glad, wat het spel niet ten goede komt. De Schiedammers werken hard om den achterstand in te halen doch het afwerken van hun aanvallen laat nog al eens te wenschen over, zoodat succes uitblijft A.D.O. Is sterk in de meerderheid en verschillende malen ontkomt het doel van H.D.V.S. op hot nippertje aan door boring H.D.V.S kan het niet tot doelpunten brengen zoodat de rust aanbreekt met 1-0 voor A.D.O.

Na de hervatting als H.D.V.S het nadeel van den wind heeft, valt zij onmiddellijk fanatiek aan en oefent geruime tijd op een geweldige manier druk uit op het doel van A.D.O. Een hard schot van Goumare gaat juist naast. In deze periode valt het goede spel van Quax op, Die de onmogelijkst ballen uit zijn heiligdom weet te houden. v d Griendt laat zich dan een gemakkelijke kans voor den gelijk maker ontglippen door van dichtbij naast te schieten. Bij een tegen aanval van A.D.O. Wacht De Bruin te lang met weg werken, waardoor de toeloopende G. Tap gelegenheid krijgt het tweede doelpunt voor A.D.O. te maken (0-2).

Het spel wordt dan een ogenblik vanwege de regen onderbroken. H.D.V.S weet zich daarna nog tal van opgelegde kansen te scheppen doch zij profiteert er niet van. Kort na elkander doelpunten Van Soldt en W. Tap tenslotte voor A.D.O. zoodat het einde komt met een 4 -0 overwinning voor A.D.O