Datum plaatsing: 18-10-2008 00:45:00

ADO - Volendam: Meric maakt het verschil

ADO Den Haag won vrijdagavond in eigen stadion  van FC Volendam met 2-0. Na een matige eerste helft werd de wedstrijd pas echt om aan te zien toen Meric in de 59e minuut ten koste van Soltani het veld inkwam.  Nog geen minuut later gaf  Meric de beslissende voorzet waarop Lex Immers kon scoren. Meric wist zijn wissel te bekronen door in de 83e minuut de bal achter doelman Verhoeven te krullen.

ADO begon zijn wedstrijd met exact dezelfde opstelling als tegen FC Groningen. Het Aad Mansveld Stadion was met dik 12.000 toeschouwers tot de nok toe gevuld. De inzet was duidelijk: kon FC Volendam aanhaken bij ADO of kon ADO zijn serie van drie wedstrijden zonder goals en overwinningen stopzetten? Beide elftallen begonnen voorzichtig, maar FC Volendam tikte de bal net wat beter over zonder tot grote kansen te komen. Na een minuut of twintig nam ADO het initiatief over en probeerde het wat druk te zetten, maar het bleef eigenlijk een vrij saaie en kalme wedstrijd met nauwelijks kansen voor beide ploegen. De grootste kans was voor Carraciolo in de 16e minuut. Na goed doorzetten van Resodihardjo kon hij tussen de benen van een Volendamverdediger de bal op het doel schieten. De uitstekende doelman Verhoeven kon met een reflex nog net aan redding bieden. ADO kwam in de eerste helft goed weg dat het geen penalty tegen kreeg na shirtje trekken van Kum in het penaltygebied en verder was de opzichtelijke handsbal (buiten de 16 meter) van Horvath die niet afgefloten werd op zijn minst bijzonder.

In de tweede helft  veranderde er weinig. ADO wist geen druk te zetten, het tempo was laag en de kansen waren schaars. In de 59e minuut werd Soltani gewisseld na een zeer matige wedstrijd voor Hursut Meric en deze wist het verschil wel te maken. Met zijn eerste balcontact wist hij drie man uit te spelen en af te geven op Immers die knap met een droge knal in de lange hoek wist af te ronden: 1-0. Eindelijk werd de sfeer in het stadion een beetje uitgelaten, want de spanning zat al met al toch behoorlijk op de wedstrijd.

FC Volendam durfde nu ook een beetje druk te gaan zetten en dit betaalde zich tot twee keer toe bijna uit. Eerst werd met kunst en vliegwerk een levensgevaarlijke kopbal door Zwinkels uit de kruising gekeken en twee minuten later werd een rebound door Horvath van de doellijn gehaald waardoor FC Volendam niet op gelijke hoogte kwam.

Stipt op het Haags Kwartiertje mocht Knopper een vrije trap nemen, maar de Volendamse keeper wist het schot knap te weren. Daarna was de laatste mooie aanval voor Meric. Weer wist de snelle rechtsbuiten zijn directe tegenstander voorbij te komen en vervolgens de keeper te verschalken: 2-0.

FC Volendam dacht nog even dichterbij te komen door een toegekende penalty, maar doordat Tuijp eerder al buitenspel stond werd een vrije trap voor ADO werd toegekend en werd 2-0 de einstand.

En zo is ADO weer even lekker omhoog geklommen naar de gedeelde 4e plek in de competitie en heeft het in de Eredivisie nog geen doelpunt tegengekregen in thuiswedstrijden. En met twee gescoorde doelpuntjes erbij zal de sfeer weer prima zijn. Op naar Heracles. Kunstgras ligt ons niet zo, maar wie weet kunnen we ook dat eens gaan veranderen!

In de nabeschouwing gaf Frans Adelaar nog aan dat wat hem betreft het opgehangen spandoek (  'Nooit meer een adelaar, maar een ooievaar') wat hem betreft de gevoelens volledig verwoord had. Uiteraard snappen we de emoties van beide kanten, maar enige relativering had toch ook op zijn plaats geweest. op 9 april 2005 gaf hij na een ondersteuningsactie van ADOfans.nl en de Fanclub Den Haag naar aanleiding van het verkeersongeluk van zijn dochter nog aan  dat hij diep geroerd was door het gebaar van de supporters. "Dat dit nog mogelijk is in het hedendaagse voetbal", zei hij toen. Om terug te kijken, klik HIER en HIER !

zie ook :  Foto's : ADO Den Haag - FC Volendam