Datum plaatsing: 25-09-2008 23:30:00

ADO DH wint bekerwedstrijd tegen Jong Twente

ADO Den Haag heeft de bekerwedstrijd tegen Jong Twente gewonnen met 1-4.

Het stadion van FC Twente is tijdens de zomerstop aanzienlijk verbouwd. Men heeft op de lange zijde en 1 van de korte zijdes, boven vak P, een extra 'ring' geplaatst, waardoor de capaciteit van het stadion flink is toegenomen en wel  met 10.700 plaatsen. Hierdoor leek het stadion donderdagavond nog leger. Er waren slechts zo'n  1150 toeschouwers op de wedstrijd afgekomen, waaronder zo'n 15 Hagenezen die de moeite hadden genomen om  voor de tweede keer deze week de lange reis met de buscombi, en dat ook nog op een doordeweekse avond, naar het oosten van het land te maken.

ADO Den Haag begon met vrijwel hetzelfde elftal als afgelopen weekend aan de wedstrijd. Boy Waterman mocht ten koste van Zwinkels deze wedstrijd het doel verdedigen. Het spel begon wat gedurfder en aanvallender dan afgelopen zondag, zodat Lex Immers al in de tiende minuut de 0-1 achter doelman Nikolay Mihaylov kon koppen. Een kwartier later kopte Horváth de 0-2 vanuit een corner in. Het eerste doelpunt van Karim Soltani dit seizoen bracht  in de 35e minuut de 0-3 op het scorebord.

In de 37e minuut trok scheidsrechter Van Meenen de rode kaart voor aanvoerder Niek Davina van Jong FC Twente, wegens het neerhalen van Caracciolo. In de laatste minuut van de eerste helft  kon het tweede team van FC Twente toch nog wat terugdoen door middel van Joran Pot die de bal snoeihard achter Boy Waterman schoot waardoor de rust werd ingegaan met 1-3.

Na de rust kwamen Hursut Meric en Levi Schwiebbe in het veld en bleven Ahmed Ammi en Leroy Resodihardjo in de kleedkamer achter. Van het fris en aanvallende spel in de eerste helft was echter weinig overgebleven.  Na 10 minuten voorkwam Waterman met een goede redding de 2-3 door een verdedigingsfout van Kum. Nadat Carraciolo in de achtenzestigste minuut de 1-4 inschoot kon de Haagse aanhang pas echt achterover leunend de wedstrijd uitkijken. Door de ruime voorsprong kon trainer André Wetzel  twee minuten later Santi Hulst zijn debuut laten maken.

Door de overwinning speelt ADO Den Haag in de derde bekerronde thuis tegen Fortuna Sittard. De speeldata van deze derde ronde zijn op 11, 12 en 13 november .

statistieken:

Opstellingen:

Jong FC Twente: Micaylov,  Bannink (46. Schimpelsberger), Scheurwater (75. Pacuszka), Jallo, Davina,  Pot, Gerritsen, Chery, Nieuwboer (50. Der), Vujicevic, Nahrwold

ADO Den Haag: Waterman,  Ammi (46. Meric),  Kum, Horváth, Piqué,  Resodihardjo (46. Schwiebbe), Rankovic, Immers, Caracciolo (70. Hulst), Soltani, Knopper

Scheidsrechter: R. van Meenen

Doelpunten: 10. Immers 0-1  27. Horváth 0-2  35. Soltani 0-3  45. Pot 1-3  68. Caracciolo 1-4

Rode kaart: 37. Davino; gele kaart 81. Kum