Datum plaatsing: 21-09-2008 16:50:00

ADO Den Haag verliest van De Graafschap

Koploper ADO Den Haag speelde vandaag tegen De Graafschap in Doetinchem. Den Haag trad zonder Yuri Cornelisse aan, Cornelisse onderging deze week een operatie aan zijn knie en is daardoor een aantal weken uitgeschakeld. Lex Immers mocht hem vandaag vervangen.

Het is ADO Den Haag echter  niet gelukt om de goede start van de competitie een vervolg te geven. In Doetinchem was De Graafschap sterker dan ADO Den Haag.

Dit kwam vooral in de eerste helft tot uiting. Den Haag kreeg door het goede spel van de tegenstander bijna geen kans om voor het doel van keeper Heijblok te komen. Al na 25 minuten liet trainer André Wetzel Meric warm lopen, deels omdat Piqué meerdere keren onderuit was gehaald en ook omdat hij eigenlijk wat meer aanval in het spel wilde brengen. Hij wachtte er echter mee omdat hij dacht het zonder gevaar tot de rust uit te kunnen stellen. Achteraf vertelde hij dat hij zou willen dat hij het wel gedaan had, want op slag van rust kregen de 'Superboeren' een penalty toegekend, wegens het neerhalen door Resodihardjo van Geert den Ouden. Scheidsrechter Luinge trok daarop de gele kaart en de penaly werd door Jason Oost goed benut.

Na de rust kwam Meric voor Resodihardjo in het veld. Het spel van Den Haag werd wat beter, maar dat voorkwam niet dat de thuisploeg in de 56e minuut een grote kans had de stand te verdubbelen. Piqué wist echter goed en te grijpen en de bal uit het doelgebied te werken. Toen in de 65e minuuut verdediger Horvath werd gewisseld voor aanvaller Milic kreeg ADO Den Haag de grootste kans van de wedstrijd. Milic stond nog maar koud in het veld en kreeg meteen, via een vrije trap van tegenstander Hese, de bal en hij stevende daarmee alleen op het doel van Heijblok af, maar zijn schot was net  te zwak om in het doel te belanden.

In de 70e minuut  kwam dan toch de 2-0 en wel door Van den Ouweland. De Haagse aanhang hoopte dat het tij in de Haags kwartiertje nog zou kunnen keren, maar de strijd was al gestreden.

Toch staat ADO Den Haag ondanks deze slechte wedstrijd nog hoog in de eredivisie, en wel op een (gedeelde) derde plaats.

Volgende week zondag komt FC Utrecht naar Den Haag. Dus komt allen en moedig onze spelers aan, misschien is dat wel het extra zetje om boven in het linkerrijtje te blijven!