Datum plaatsing: 24-08-2008 17:25:00

ADO Den Haag - Real Sociedad 0-2

ADO Den Haag heeft zijn oefenperiode afgesloten in mineur. In het Forepark zagen de ongeveer 2000 toeschouwers opnieuw een tegenvallend ADO. Vooral verdedigend zag het er slecht uit dus Wetzel heeft zijn handen nog vol om de juiste opstelling bij elkaar te puzzelen.

De wedstrijd begon nog hoopvol.  ADO startte furieus en kreeg een handvol kansen in de eerste tien minuten. Cornelisse plaatste een schot van buiten de 16 op de lat, Mike de Geer verraste vanaf een meter of 25 bijna de spaanse keeper en verder waren Immers en Cornelisse met een schot en een kopbal twee keer centimeters van een doelpunt vandaan.

De gelukkige goal die Sociedad daarna maakte door een fout van Ammi, zorgde voor de ommekeer. ADO verloor de slag op het middenveld en de twee nieuwe backs Pique en Ammi speelden op zijn zachtst gezegd ongelukkig en slordig. Ook de nieuwe centrale verdediger Horvath kon nog niet overtuigen en was met name opbouwend zwak.

Na de rust kwamen de nieuwe spitsen Caracciolo en Milic in het veld en zij maakten een aardige indruk, alhoewel ze nauwelijks bruikbare ballen aangeleverd kregen. Schwiebbe wist net zo min als de Geer het middenveld onder controle te krijgen en in de tiende minuut na rust stond het 0-2 na een koel uitgespeelde kans van Sociedad. ADO wist er werkelijk niets tegenover te stellen.

Tegen Sparta zal er een ander team of een andere instelling moeten staan, anders maakt ADO - ook tegen het vooraf zwak ingeschatte Sparta- geen enkele kans.