support Casper
 
volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 22 17 2 3 53
2 AZA 22 15 2 5 47
3 FEY 22 12 7 3 43
4 PSV 23 12 6 5 42
5 WII 23 12 5 6 41
6 VIT 23 11 5 7 38
7 UTR 22 10 5 7 35
8 GRO 23 10 5 8 35
9 HER 23 8 5 10 29
10 HEE 23 7 8 8 29
11 SPA 23 7 6 10 27
12 TWE 23 7 6 10 27
13 EMM 23 7 5 11 26
14 FOR 23 6 6 11 24
15 VVV 23 7 3 13 24
16 ZWO 23 6 4 13 22
17 ADO 23 4 5 14 17
18 RKC 23 3 3 17 12
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 29-04-1978 12:00:00

Zondervan 'het zoveelste talent van Den Haag'weer een artikel uit de oude doos dit maal: 1978

In het eredivisievoetbal heeft FC Den Haag altijd genoegen moeten nemen met een bescheiden positie op de ranglijst Zelden of nooit werden er in de Residentie na de fusie tussen ADO en Holland Sport prestaties geleverd om over naar huis te schrijven Een merkwaardig fenomeen want de laatste drie vier jaar boekten topclubs nogal eens een plaatsje op de tribune van het Zuiderpark om er als de kippen bij te kunnen zijn als zich weer eens een talent aandiende.

En dat gebeurde met de regelmaat van de klok Johnny Dusbaba Tscheu la Ling Martin Jol om maar eens een paar namen te noemen Voor relatief weinig geld werden ze door clubs van naam als Ajax en Bayern München ingelijfd. Ja, voor gerenommeerde teams was het goed zaken doen bij FC Den Haag. De aanvoer van talentvolle jonge spelers uit het C-elftal naar de hoofdmacht lijkt bij FC Den Haag geen stagnatie te ondervinden. Martin Jol is nog maar net weg of in de opvolging in de Haagse verdediging is voorzien.

Romeo Zondervan Talent van FC Den HaagRomeo Zondervan heeft zich in de twintig wedstrijden dat hij door trainer Malatinsky werd uitverkoren voor het A-team van FC Den Haag al menig keer m de kijker gespeeld Zonder naar grove middelen te grijpen. heeft de pas negentienjarige linkervleugelverdiger zich op pure techniek positief onderscheiden tegen tot de verbeelding sprekende aanvallers als René van de Kerkhof Geert Meijer en zijn oude makker uit Jong FC Den Haag Tscheu la Ling.

Maar die namen” aldus Romeo Zondervan `zeggen me eigenlijk geen bal. Ik vind iedere tegenstander even moeilijk of gemakkelijk. Het is maar hoe je het bekijkt Tscheu la Ling kan zijn dag hebben, Dan passeert hij drie man op rij maar er zijn dagen dat hij nog geen paal voorbij komt. Je hebt ook jongens die op papier zwakker zijn en daar llon je de hele wedstrijd achteraan te hollen.

Romeo Zondervan kent nog maar weinig tegenstanders in de eredivisie van naam Vandaar ook het vraagje. "Wie loopt er bij FC Utrecht op de rechtsbuitenplaats?” , “Oh Hamberg” Romeo Zondervan heeft een verklaring voor het niet kennen van directe opponenten “ Ik loop nog niet zo lang mee Voor iedere wedstrijd ben ik zo zenuwachtig als de pest. Dan ben ik te veel met mezelf bezig om me te kunnen concentrerenop een tegenstander. Je moet als je net komt kijken in de eredivisie zo allemachtig veel leren

Pingelaar

In de jeugd bij FC Den Haag speelde ik op het middenveld Ik was een pingelaar. Mannetje passeren hakkie tikkie. Daar hoef ik nu niet meer om te komen, Ik ben er wel achter dat ik niet voor mezelf kan lopen spelen. Er is veel geld gemoeid met net voetballen in de eredivisie. Als ik in het strafschopgebied sta te pieren met de bal en ik verspeel ’m kom ik aan het brood van de andere jongens. Zulke dingen Daar moest ik wel even aan wennen.

Vandaar ook dat Romeo Zondervan door de grond ging toen hij een tijdje terug in de uitwedstrijd tegen Vitesse zijn eigen doelman Hans Galje met een lob je passeerde ..Vreselijk was dat” zegt hij “ Ik sprintte met Gerdsen geloof ik naar de bal Ik kon niet anders doen dan terugspelen op Galje. Ik zag in een flits dat hij zijn doel uitkwam maar toen was het al te laat Pang zo in de kruising. Als je je probeert waar te maken op dat niveau is dat het ergste wat je kan overkomen. Gelukkig hebben ben de jongens mij goed opgevangen. Maar het zijn toch lullige dingen.”

Romeo Zondervan is eigenlijk een beetje beduusd van de snelheid waarmee hij zich dit seizoen een plaats in het eerste van FC Den Haag heeft verworven. “ Logisch” legt hij uit ,,Ik kwam er in het begin van de competitie als tweede reserve tegen FC Amsterdam in Joop Korevaar was geblesseerd en Martin Toet zou hem vervangen in de verdediging. Toet werd op het laatste moment ziek Zo kwam ik aan de bak. En vanaf die tijd ben ik er bij geweest Eerst nog een paar maal als wisselspeler De keren dat ik inviel ging het goed Zo ben ik langzamerhand vaste keus geworden”

De weg naar FC Den Haags A-selectie heeft voor Romeo Zondervan vijf jaar geduurd Op zijn veertiende pikten scouts van het toenmalige ADO hem in zijn kuif toen hij nog voetbalde bij de adspiranten van de Haagse amateurclub Postalia. Via de jeugd van ADO en het regionaal jeugdelftal van FC Den Haag werd hii voor het begin van dit seizoen ingelijfd bij het keurkorps van Malatinsky

Automonteur

Het ging Zondervan, die na het UEFA jeugdteam nu ook in de selectie van Jong Oranje is opgenomen, bij zijn debuut in de eredivisie voor de wind. Dat wel “Maar” zegt hij “ profvoetballer worden zie ik op dit moment niet zitten. Ik volg nu een opleiding voor automonteur. Die cursus wil ik afmaken en daarna naast mijn voetballen blijven werken. Prof worden is leuk maar dan moet je goed verdienen Zo niet dan kun je er beter een baan bijnemen. Als je dan de mist in gaat sta je tenminste niet op straat Na volgend seizoen ga ik eens rustig over mijn toekomst nadenken Er moet echt wel wat gebeuren wil ik me helemaal in het voetballen storten Dan moet ik komend jaar een bere-competitie draaien.