het vaderland

Datum plaatsing: 22-05-1925 20:20:00

A.D.O. wint thans definitief den Kessler beker

Dit jaar werd deelgenomen door A.D.O., V.U.C., B.M.T. en Kampong aan de serie wedstrijden om den Kessler beker.

Vooral des namiddags tijdens de finale A.D.O. - B.M.T. was er veel publiek aanwezig op het gezellige A.D.O.-terrein.

In den morgen werd begonnen met A.D.O. - V.U.C. die eindigde in een 2-1 stand.
Beide elftallen zijn onvolledig als er begonnen word. Nadat er tien minuten gespeeld zijn weet Cools met een onverwacht schot aan A.D.O. de leiding te geven. Nadat Kloos een strafschop opzettelijk niet benut heeft, breekt de rust aan.

Na de hervatting weet V.U.C. gelijk te maken doch kort voor het einde verschaft Van Roozendaal A.D.O. de overwinning, wat de verhouding juist weert geeft.

Daarna spelen B.M.T. en Kampong hun onderlinge wedstrijd welke in het voordeel van B.M.T wordt beslist. Wat B.M.T. daardoor 's middags in den eindstrijd tegen A.D.O. brengt.

Scheidsrechter Kool fluit om 15.00 uur den elftallen van A.D.O. en B.M.T. binnen den kalklijnen. A.D.O. treedt aan zonder Willem Tap, Quaks en Van Leersum. A.D.O. had haar oud doelman Van der Valk weer tussen de doelpalen opgesteld.

B.M.T. kon het niet bolwerken tegen de hechte A.D.O.-verdediging. Niet tegenstaande het harde en verdienstelijke zwoegen van B.M.T.-aanvoerder Keizer en het missen van veel opgelegde kansen werd het voor A.D.O. 6-0.
Wel voldoende, maar het had meer kunnen zijn ofschoon de B.M.T.-ers wel een paar doelpuntjes verdiend hadden. Veel spanning was er ook niet, behoudens enkele momenten voor het einde was het woord aan de rood-groenen. G. Tap maakte 4 en P. van Roozendaal maakte 2 doelpunten.

Na afloop reikte voorzitter Leurs van A.D.O. namens den heer Kessler de prijs uit met enige hartelijke woorden. A.D.O. heeft nu definitief de beker gewonnen. Eerewijn ging rond en tot slot sprak ook scheidsrechter Kool ook goede woorden aan het adres van A.D.O.