Datum plaatsing: 11-05-2008 19:05:00

ADO Den Haag in slotfase naast RKC Waalwijk

ADO Den Haag heeft niet de zo gehoopte drie punten binnen weten te slepen in de eerste wedstrijd tegen RKC. Na de overtuigende optredens van de afgelopen weken, stond het vandaag niet goed bij ADO. Uiteindelijk behaalde ADO een verdiend punt door een late goal van Immers uit een corner. Donderdag staat de return op het programma. Waarschijnlijk weten we dan welke van de twee ploegen volgend jaar in de Eredivisie uitkomt.

ADO Den Haag begon met El Kadi en Immers op het middenveld Rankovic bleef staan in de defensie en Verhoek en Knijnenburg begonnen weer op de vleugels. De bijna 10.000 toeschouwers hadden gehoopt op haags vuurwerk, maar het was RKC die in de beginfase ADO overblufte. Het jonge haagse middenveld was niet voldoende opgewassen tegen het sterke middenveld van RKC en dat zorgde voor veel onrust in de defensie. Die onrust werd voor RKC uitbetaald toen uit een corner slecht werd weggewerkt en Gudde kon intikken: 0-1.

Daarna viel Kum met een blessure uit en werd de oude Victoria weer eens van stal gehaald. Met weinig succes. ADO heeft zowiezo weinig lol van de routinier beleefd dit jaar, maar het gebrek aan balgevoel en wedstrijdritme was zichtbaar en pijnlijk om te zien. Gelukkig was hij wel verantwoordelijk voor een belangrijke redding in de eerste helft. Benson was eerder bij de bal dan Zwinkels, maar Victoria kreeg met een uiterste inspanning eerder zijn voet tegen de bal.

ADO kreeg zoals gezegd maar weinig grip op de wedstrijd. De vleugelspelers speelden zwak en Knopper en Schwiebbe werden node gemist. En als de scheidsrechter dan ook niet meehelpt, het spel doodfluit en met name in de eerste helft opzichtig voor RKC floot, dan weet je dat het een moeilijke pot gaat worden. Aan het einde van de eerste helft wist ADO zich wat te ontworstelen aan het goede positiespel van RKC. Immers en van der Haar vochten voor wat ze waard waren en daardoor kreeg de ploeg wat meer overwicht. Dat resulteerde in een paar halve kansen uit corners en afgezwaaide schoten, maar het leidde verder niet tot de zo gewenste gelijkmaker.

RKC kwam na rust niet meer aan spelen toe. Daar hadden ze ook geen reden toe, want de 0-1 stand zorgde voor zorgelijke gezichten in het haagse. Na een minuut of twintig werd eindelijk de falende Knijnenburg uit zijn leiden verlost en zorgde Meric voor wat meer dreiging. Ook Janmaat en Rankovic speelde een sterke wedstrijd.

Victoria was ondertussen alweer van het veld. Net als eerder dit jaar blesseerde hij zich bij zijn comeback en moest het veld verlaten. Vloet wilde ondertussen toch al één op één gaan spelen en bracht Hoogendorp in. Helaas was het ook deze wedstrijd weer niet wat we al zolang hopen. Janmaat kreeg de grootste kans halverwege de tweede helft: hij kwam weer goed mee op, gaf de bal af aan El Kadi, maar die plaatste de bal na een een-tweetje net naast de paal.

In het haags kwartiertje nam de druk toe, maar ook RKC kreeg enkele gelegenheden scherpe counters te plaatsen. Daar maakte het maar slecht gebruik van en Martijn Reuser was wel sterk bij vrije trappen, maar kon zijn stempel ook niet goed drukken. Vlak voor tijd viel dan toch de verdiende gelijkmaker. Hoogendorp nam een corner en die viel op het hoofd van Immers, die in de kruising plofte. Het stadion ontplofte mee, maar het was het laatste vuurwerk. ADO moet donderdag in Waalijk winnen. 90 minuten scheiden ons van de eredivisie. Hetzelfde geldt voor RKC, dus het wordt weer eens een spannende pot. De zoveelste.