Datum plaatsing: 07-05-2008 23:40:00

ADO vecht zich de finale in

ADO Den Haag heeft de derde -en laatste- ronde van de play-offs bereikt. De 2-0 eindstand was een terechte. ADO won op inzet, tactiek en het aantal kansen. In de vorige nacompetitie waarin ADO speelde (2001-2002) liet ADO struikelde Eredivisionist Sparta over ADO. Nu was dus VVV aan de beurt. Zij keren terug naar de Jupiler League. Het belangrijkste moet nu nog gaan gebeuren: twee keer winnen tegen RKC en de terugkeer naar de eredivisie is een feit!

ADO begon zonder verassingen. Janmaat keerde terug als rechtsback en verder was alleen Rankovic als centrale verdediger een nieuwkomer. Immers stond op de plek van Verhoek. VVV had duidelijk voor ogen zich niet te laten verassen en begon fel en offensief aan de wedstrijd. Echt tot kansen kwam het niet, maar ADO werd behoorlijk omsingeld.

Na een minuut of tien kroop ADO een beetje uit zijn schulp. Uit een afgeslagen aanval, bediende van der Haar (die weer werkte als een paard)  Knijnenburg die vrij kon doorlopen naar het goal van VVV. Hij kwam niet tot een schot maar bediende Cornelisse op de 16 meter die een geplaatst schot probeerde en daarbij de paal raakte. Het was de ommekeer van de wedstrijd. ADO kreeg zelfvertrouwen en VVV besefte dat het deze avond ook kon gaan verliezen. En een paar minuten later werd dat nog duidelijker. Knopper probeerde van rechts voor te zetten, maar keeper Begois van VVV kreeg het voor elkaar de bal in eigen te schoppen: 1-0.

ADO kwam daardoor op rozen te zitten. Aanvallend kon het proberen te counteren en ook vandaag had ADO verdedigend weer een topdag. Kum bewees zijn uitverkiezing voor Jong Oranje. De eerste helft speelde Amrabat op Bosschaart op links, maar nadat dat niks opleverde, werd hij in de rust weer op rechts gezet., Bosschaart en Janmaat waren echter niet op een fout te betrappen en Amrabat maakte zijn transfer naar PSV geen moment waar.

In de eerste helft gebeurde verder weinig spannends. ADO kreeg wat kansjes, VVV omsingelde, maar kwam tot niets. De wedstrijd kwam pas echt tot leven in de tweede helft. VVV ging één op één spelen waardoor ADO meer ruimte kreeg, maar de druik op de verdediging kwam te liggen. Waar ADO de energie vandaan haalt is onbekend, maar ADO kreeg het voor elkaar om vooruit te blijven spelen. Daardoor bleef de druk op het middenveld en de verdediging van VVV liggen en kon VVV eigenlijk nauwelijks kansen creeeren.  ADO kreeg er des te meer. Tot drie keer toe kon ADO de score uitbouwen, maar verzuimde dat.

De spanning nam toe en ook omdat ADO vooruit bleef voetballen ontstonden er gevaarlijke situaties. De eerste echte kans was voor Oost, die op een mooie voorzet van Amrabat over kopte. Den Haag was gewaarschuwd, maar bleef proberen te voetballen en de 2-0 te maken. Dat lukte ook, maar niet voordat een VVV speler vrij voor Sander Zwinkels kon inschieten, maar ook overschoot.

Daarna was het aan Janmaat om een paar minuten later in het haags kwartiertje een rebound in te schieten van een aanval die hij zelf had ingezet. Een terechte goal voor de man of the match van ADO: Janmaat.

Het had allemaal nog mooier kunnen worden, maar een lobje van Hoogendorp (ingevallen voor Immers) stierf in schoonheid. Bij schoten van Cornelissen en Meric stond keeper Begois in de weg. Het deed niet af aan de vreugde. De sfeer was al de hele wedstrijd prima in het stadion en bij het laatste fluitsignaal leek het of de ploeg al gepromoveerd was. VVV was ontroostbaar. De ploeg degradeerde door het resultaat en we gaan zien of we elkaar volgend jaar weer tegen komen.

Zover is het nog niet. Nu moet met RKC worden afgerekend. Zonder Knopper en Schwiebbe die allebei hun tweede gele kaart kregen. Met name Knopper zal gemist worden, want hij was weer heer en meester op het middenveld. We gaan het zien. Zondag spelen we weer thuis. De portemonnee zal weer leeggeschud moeten worden. Over 180 of 270 minuten voetbal ZOUDEN we kunnen promoveren.....Voeten op de grond en gewoon blijven voetballen maar.