16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 22-04-2008 21:10:00

ADO Den Haag houdt Eagles op gelijkspel

ADO heeft Go Ahead Eagles met moeite op een gelijkspel kunnen houden in de eerste wedstrijd van de nacompetitie. Makkelijk ging het allemaal niet. Go Ahead had zeker  in de eerste helft van de wedstrijd makkelijk meer doelpunten kunnen maken en de verdediging van ADO zag er allerminst goed uit gedurende de wedstrijd. Een mooie goal van Immers in de tweede helft zorgt ervoor dat we nog met vertrouwen naar de return kunnen toeleven.

ADO startte gewoon slecht. En met spitsen als Ahahoui is dat vragen om problemen. Die kwamen er dan ook. Texeira speelde weer in de basis, maar maakte een onzekere indruk. Op het middenveld mocht Knopper het eens een hele wedstrijd proberen samen met Cornelisse en dat ging redelijk. Voorin was Hoogendorp er niet bij en mochten Knijnenburg en Verhoek proberen de eveneens zwak presterende Van der Haar te bereiken. De toon is duidelijk. Het was allemaal net aan of net niet. En de Eagles hadden zelfvertrouwen genoeg om zich niet blind op de aanval te gooien. Terecht, zo bleek. Halverwege de eerste helft al wist Ahahoui beheerst zijn zoveelste goal van het seizoen te scoren. En daarna hadden er nog wel een paar goals bij kunnen vallen aan de kant van de Eagles. ADO stelde daar maar weinig tegenover. De keeper van de Eagles moest een paar keer attent zijn en hield ballen van Knopper uit het goal, maar het verweer was maar povertjes.

De tweede helft leek dezelfde kant op te gaan. Immers viel in voor Cornelisse (wat toch wel verassend genoemd mag worden). Dat leek allemaal nergens op uit te lopen, want het middenveld werd of overgeslagen, of ADO verloor daar de duels. En Immers is wel een loopwonder, maar geen technische en tactische gigant. Toch begon ADO na een kwartier in de tweede helft wat meer te drukken. De grootste kansen bleven wel voor Go Ahead. Schwiebbe moest nog een bal van de lijn keren en Zwinkels speelde een prima partij. Maar ADO ging ook wat kansen krijgen. Knopper manifesteerde zich nadrukkelijker en Verhoek begon wat voorzetten goed af te leveren. En daarop bleek dat Immers inderdaad de juiste keus was om in te vallen. Juist hij maakte de 1-1. ADO kreeg zelfs nog wat kansen, maar ook de Eagles lieten zich niet onbetuigd. Het had nog 3-3 kunnen worden, maar voor de hagenezen was dit net zo goed.

Aanstaande zaterdag kan ADO de tweede ronde afdwingen. Maar het is zeker nog niet gebeurd. Zoals gezegd hebben de Eagles goede spitsen, wij een onzekere verdediging en uitdoelpunten tellen dubbel. We zijn er nog niet gerust op, maar al met al voor vanavond een behoorlijk resultaat en zeker in de tweede helft zagen we een behoorlijk strijdend ADO en dat was goed om te zien.