Datum plaatsing: 12-04-2008 00:40:00

ADO DH pakt schamel punt bij Fortuna Sittard

De wedstrijd werd voorafgegaan door een minuut stilte uit eerbetoon voor de zondag overleden Jeu Sprengers, voorzitter van de KNVB. De spelers droegen deze wedstrijd een rouwband, zoals bij alle wedstrijden in het betaald voetbal deze week het geval was.

In de tweede minuut had Lex Immers een goede kans tot scoren, maar de bal werd met de vuisten van keeper Van Christianen uit het doel gehouden. Daarna ging het spel redelijk gelijk op, beide ploegen waren niet echt gevaarlijk. Tot  een in de 38e minuut genomen hoekschop door Meric via Wesley Verhoek fraai in het doel werd geschoten.

Na de rust had de thuisploeg het voor het zeggen, het spel werd aanvallend en na tien minuten viel de gelijkmaker. Keeper Zwinkels kwam het doel te ver uit en zowel hij als de verdediging miste de bal die Fortunaspeler Op den Kamp zo het doel in wist te werken. Daarna werd het spel wat grimmiger en trainer Wiljan Vloet bracht in de 70e minuut  Rick Hoogendorp voor Levi Schwiebbe  en ruim tien minuten later Richard Knopper voor Lex Immers in het veld. Een minuut later, in de 82e minuut, kwam ADO Den Haag door het tweede doelpunt deze wedstrijd van Wesley Verhoek voor met 1-2. Helaas niet voor lang, want nog geen twee minuten later lag de bal in het doel aan de overkant erin. Daarna was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Door een domme overtreding in de 89e minuut van Cornelisse kreeg hij een gele kaart en werd speler Angelo Simone geblesseerd het veld afgedragen.

ADO Den Haag zakt door het gelijkspel naar de zesde plaats en alles moet volgende week wel heel erg meezitten, wil ADO Den Haag weer op de (voor de playoffs gunstige) vijfde plaats komen. De wedstrijd wordt dan gespeeld tegen Volendam. Voor beide ploegen is de wedstrijd erg belangrijk. Volendam kan kampioen worden en ADO Den Haag kan dus op die gunstige vijfde plaats komen. Een thriller ...dus iedereen komen! De wedstrijd is gratis voor clubkaarthouders en er staan diverse sfeeraktiviteiten op het programma.

Statistieken

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels, Janmaat, Teixeira, Kum, Bosschaart; Schwiebbe (70. Hoogendorp), Immers (81. Knopper), Cornelisse, Meric, Van der Haar, Verhoek

Scheidsrechter: Mike van der Roest

Scoreverloop: 38. Wesley Verhoek 0-1, 55. Op den Kamp 1-1, 82. Wesley Verhoek 1-2, 84. Olondo 2-2.

Gele kaarten: Teixeira en Cornelisse (ADO Den Haag). Olondo, Öcal en Bejas (Fortuna Sittard)

Toeschouwers: 5.679