Datum plaatsing: 05-04-2008 00:40:00

ADO DH verspeelt kostbare punten bij Cambuur

ADO Den Haag heeft door de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden met 2-1 te verliezen drie dure punten verloren.

De selectie  van Wiljan Vloet kon uitgerust aan de wedstrijd beginnen, het hele team had de dag in een hotel/restaurant doorgebracht in Hardegarijp, alwaar de Italiaanse eigenaar speciaal 'pasta a la minute', verse pasta voor hun had bereid. 'Goede koolhydraten dus' volgens zijn woorden. Aan de voorbereiding op die dag kon het dus niet liggen.

Aan het kunstgras kon het ook niet liggen, daar hadden beide partijen evenveel last van, alhoewel Cambuur natuurlijk wel het voordeel heeft omdat ze alle thuiswedstrijden erop speelt. Het veld zal dit seizoen na jaren dienst verricht te hebben weer vervangen worden door een echt  grasmat. Opvallend is wel dat ADO Den Haag nog geen enkele wedstrijd dit seizoen op kunstgras heeft weten te winnen.

Dan nu over de wedstrijd. Hans van der Haar en Wesley Verhoek waren geschorst. Rick Hoogendorp stond daardoor sinds lange tijd weer in de basis. Beide partijen speelden in het begin redelijk in overwicht. Cambuur creëerde wel meer kansen en kreeg de touwtjes meer in handen. Kum had zijn handen vol aan de Kamaroenese jeugdinternatial Marc Mboua die in het Olympisch elftal van zijn land staat. In de 41e minuut scoorde Sandor van der Heide van Cambuur de 1-0.

Na de rust kwam Fernandez het veld in ten koste van Immers. Den Haag kwam iets beter in het spel en Cornelisse had in de 55e minuut  een dot van een kans om te scoren, maar keeper Vlag wist de bal uit het doel te houden. Een kwartier na rust scoorde Marc Mboua de 2-0.  Het spel van ADO Den Haag zakte daarna zo in dat meer rekening werd gehouden met de 3-0 dan een tegentreffer van ADO Den Haag. In de 88e minuut scoorde Yuri Cornelisse dan toch en werd het nog even spannend. Vooral toen Meric in de blessuretijd nog kans om te scoren had, maar de bal net naast het doel terecht kwam. Zo bleef het dan toch 2-1.

Doordat de naaste concurrenten, Helmond Sport en MVV, wel punten wisten te pakken zakt ADO Den Haag van de 5e naar de 7e plaats in de competitie. Dit zou betekenen dat de ADO in de nacompetitie eerst een 'voorwedstrijd' zou moeten spelen.

Volgende week vrijdag staat de laatste uitwedstrijd op het programma, wederom tegen een laagvlieger en wederom vele kilometers van Den Haag verwijderd.