Datum plaatsing: 28-03-2008 23:50:00

Terechte winst voor RKC Waalwijk

ADO Den Haag is zijn laatste kansje op de titel kwijt.  Tegen het sterke RKC verloor het volledig terecht. RKC was feller, technisch sterker en had de meeste kansen. ADO is een subtopper. Wellicht dat het in de playoffs nog kan stunten, maar veel hoop hebben we er niet op. In dit seizoen heeft ADO alle wedstrijden tegen tactisch en technisch sterke ploegen verloren (thuis dit seizoen al tegen Go Ahead, MVV, FC Den Bosch en nu RKC).

In het forepark waren 7.168 mensen op de topper afgekomen. Opvallend was te zien dat de eretribune bijna volledig vol was. En de wedstrijd begon veelbelovend. Met nog geen minuut op het bord, kon Cornelisse bijna van een slippertje profiteren en de 1-0 vanaf de 16 meter inschieten. Daarna was van der haar nog een keer gevaarlijk, maar al snel nam RKC het heft in handen. ADO kon de snelle spitsen maar met moeite in toom houden en de dode situaties leverden -samen met de dwarrelwind- continu gevaar op.  De wedstrijd was hard en de spelers irriteerden zich overduidelijk aan elkaar. De Belgische scheidsrechters konden de wedstrijd maar met moeite onder controle houden en hielpen zelf ook mee met zeer vreemde beslissingen. Door de gelijke stand en het onrustige spel werd het wel een spannende wedstrijd. De wedstrijd kon alle kanten op en dat beseften de spelers zich ook. De grootste kans was wel voor ADO. Verhoek brak aan de vleugel door en ging niet voor eigen succes. Hij gaf de bal af aan Meric die volledig vrij voor de goal stond. De bal kwam echter iets achter hem terecht, waardoor de bal miraculeus niet in het goal belandde.

De rust werd met 0-0 gehaald, maar na de rust werd duidelijk wie voor de winst ging. En dat was helaas niet ADO. Nog niet koud uit de kleedkamers, had RKC al twee kansen gecreeerd en leek ADO zich niet te beseffen dat RKC voor drie punten was gekomen.  ADO kreeg het voetballend niet meer voor elkaar. RKC domineerde en creerde zich rustig aan kansen. Het speelde met lef en aanvallend en kreeg uiteindelijk ook wat het verdiende: de winst. Invaller van Mosselveld kon de zoveelste vrije trap inkoppen achter Zwinkels, die al met al toch weer prima speelde.

En daarmee was de wedstrijd gespeeld. ADO kon er niet meer bovenop komen en wist alleen nog in de extra tijd een kansje via Fernandez te creeeren, maar een punt had ook teveel geweest. Met name Cornelisse, Verhoek, Bosschaart maar later ook Hoogendorp speelden een zeer matige wedstrijd.

Het aardigst in de tweede helft was eigenlijk nog de zielige strijd die Martijn Reuser speelde. Door vak Q een beetje opgejut, begon hij zich dermate op te winden dat hij geen bal normaal meer wist te raken en ook nog volledig terecht tegen een gele kaart opliep. Een waardevolle speler voor ieder team, maar wel een die zich deze wedstrijd liet kennen. We wensen RKC er veel plezier mee in de toekomst.

Nu is het zaak de vijfde plek vast te houden, die zorgt voor een ronde 'minder' in de nacompetitie. Wat we daar eventueel te zoeken hebben, moet ADO maar in zijn laatste wedstrijden van het seizoen gaan bewijzen!