Datum plaatsing: 16-03-2008 16:25:00

Spannende wedstrijd levert drie punten op

In en tegen Emmen heeft ADO Den Haag vandaag een kostbare overwinning geboekt. De plaatselijke FC werd met 1-2 verslagen en dat zorgde voor  dat de nacompetitie via de ranglijst en eventueel zelfs via de zesde periode binnen bereik is.

ADO Den Haag begon de wedstrijd met de teruggekeerde Darryl Janmaat en El Kadi voor Rijaard en Knopper. De wedstrijd begon flitsend. De wedstrijd was nog geen minuut oud en Zwinkels moest zijn ploeg al voor een achterstand behoeden. Maar ook ADO liet zich niet onbetuigd en zo golfde de wedstrijd de eerste twintig minuten op en neer. Al met al was ADO iets sterker, met name door Verhoek die in de eerste helft behoorlijk op dreef was. De rust werd met 0-0 behaald, maar het had net zo goed 3-3 kunnen zijn. Vermakelijk dus en vooral spannend.

In de tweede helft werd ADO toch de bovenliggende partij. Dat leverde in de 54e minuut de 0-1 op. Cornelisse schoot vanaf een meter of 20 schitterend binnen en zorgde voor de terechte voorsprong. Emmen ging daarna wat meer drukken maar het leverde ze niet al teveel op. ADO kreeg op haar beurt ook kansen, maar beide ploegen gingen slordig om met de ruimte die ze elkaar gaven. El Kadi maakte vlak voor tijd de bevrijdende 0-2. De jonge middenvelder doet het prima en het is opvallend hoeveel grote kansen hij de afgelopen wedstrijden al kreeg. Als hij nog wat meer kansen af weet te maken, gaat ADO nog een hoop plezier aan hem beleven.  Een kwartier voor tijd moest de prima spelende Zwinkels met een blessure het veld verlaten en maakte Stefan Postma sinds de winterstop weer zijn opwachting. De eerste test kwam hij maar moeizaam door: bij de eerste de beste kans van Emmen kwam hij te ver zijn goal uit en wist Emmen spits Pannekoek de  spanning in de wedstrijd terug te brengen: 1-2.

Billenknijpen dus nog even. Echte kansen leverde het alleen niet op en ADO speelde beheerst de partij uit. Vrijdag wacht HFC Haarlem in het haagse.

datum: 16 mrt 2008 14.30

toeschouwers: 3040,