Datum plaatsing: 10-03-2008 22:35:00

ADO Den Haag verzuimt te winnen

ADO Den Haag begon de wedstrijd met dezelfde opstelling als afgelopen vrijdag tegen AGOVV Apeldoorn. Dit hield dus in dat Knopper, Meric en Hoogendorp op de bank begonnen.

Het 'nietige' FC Eindhoven dat de sattelietclub is van het grote PSV kwam in het nieuws door de berichtgeving dat de club op randje faillissement staat als PSV de schulden die Eindhoven uit heeft staan daadwerkelijk direct op zou eisen. Dit zou de opheffing van de meer dan 100 jaar oude club betekenen, wat uiteraard zeer jammer zou zijn. Maar zolang er gespeeld blijft worden is er hoop.

Gezien de situatie op de ranglijst zou men mogen verwachten dat ADO Den Haag vanavond de meerdere zou zijn.

De eerste helft ging redelijk gelijk op, tot Lex Immers in de 18e minuut een grote kans kreeg om  Den Haag op voorsprong te zetten, maar de bal kwam op de paal en derhalve bleef de stand 0-0. Ook Eindhoven kreeg kansen, vooral tegen het einde van het eerste half uur, maar de bal ging er ook via een rebound niet in. Vlak daarna werd er een overtreding in of net buiten het strafschopgebied gemaakt door een speler van Eindhoven. Het was twijfelachtig of het een strafschop was, helaas voor ADO Den Haag werd er alleen een vrije trap buiten het strafschopgebied toegekend.

Aan het begin van de tweede helft had Van der Haar een goede kans op de 0-1, maar keeper Boffin wist goed te redden. Zo stond ook Immers een aantal malen recht tegenover de Eindhovense keeper, maar Immers wist de kansen net niet af te benutten. Het was kenmerkend voor de tweede helft, doelkansen waren er genoeg, alleen wilde de bal er maar niet ingaan. Ook in de 75e minuut was er weer de mogelijkheid om de drie punten naar Den Haag mee te nemen, maar ook deze werd niet benut en op dat moment besloot Wiljan Vloet om Rijaard weer op de bank te zetten, nadat hij hem een uur had laten warmlopen. In plaats van Rijaard wisselde hij Meric voor El Moussaoui.

In de extra tijd ging ADO Den Haag vol op de aanval maar niets leek te lukken. Men mocht zelfs blij zijn met het behaalde punt, omdat Eindhoven in de laatste minuut bijna de gelukkige leek te worden.

Zondag staat er weer een uitwedstrijd tegen een 'minder gekwalificeerde tegenstander', nl. Emmen, op het programma. Hopelijk gaan de drie punten dan wel mee naar Den Haag

statistieken:

toeschouwers: 1200

scheidsrechter: Janssen

opstelling: Zwinkels, El Moussaoui, Teixeira, Kum, Boschaart, Schwiebbe, El Kadi, Immers, Verhoek, Van der Haar, Cornelisse

gele kaart: 32e minuut  El Moussaoui, 50e minuut Van der Haar

wissels: 60e minuut Hoogendorp voor Verhoek, 70e minuut Knopper voor Immers, 80e minuut Meric voor Moussaoui