support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 31 20 6 5 66
2 RJC 31 17 10 4 61
3 GRO 30 17 6 7 57
4 ADO 31 15 10 6 55
5 DOR 31 14 12 5 54
6 GRA 31 16 4 11 52
7 NAC 31 14 7 10 49
8 JAZ 31 13 7 11 46
9 EMM 30 12 6 12 42
10 CAM 31 12 6 13 42
11 VVV 31 11 9 11 42
12 HEL 31 11 8 12 41
13 MVV 31 11 7 13 40
14 EIN 31 8 14 9 38
15 JAJ 31 9 9 13 36
16 TOP 31 9 2 20 29
17 JPS 31 7 7 17 28
18 TEL 31 7 6 18 27
19 DBO 31 5 8 18 23
20 JUT 31 5 8 18 23
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 25-09-1993 00:05:00

Dordrecht'90 doet teegen ADO Den Haag aan pure klantenbinding 7-4


Dordrecht'90 heeft het eerste tastbare succes in de voetbaljaargang 1993-1994 te pakken. In een uiterst spectaculaire confrontatie werd concurrent Ado Den Haag met de korfbalcijfers 7-4 afgetroefd.


bron: www.fcdordrecht.nl

Behalve dit feestelijke feit, dat na afloop uitbundig aan de Krommedijk gevierd werd, was het de klantenbinding waar de ploeg van Nico van Zoghel nadrukkelijk aandeed.
Dit, eerlijk is eerlijk, ook met dank aan de Haagse oefenmeester Nol de Ruiter, die zijn elftal ook met tien man vrolijk verder het aanvallende pad opstuurde.
Ofschoon, opgetogen over het bereiken van de periodetitel, bleef de lange Nico van Zoghel met beide benen stevig op de grond staan. "Ik ben er natuurlijk blij mee, maar het is verder gewoon voor ons de achtste wedstrijd, die de periodetitel opleverde. Het is na een jaar vol ellende fijn voor de jongens en de club. We gaan dan ook een lekker feestje vieren".
Het wedstrijdpakket bevatte, zoals Van Zoghel het terecht opmerkte, werkelijk alles. Prima aanvallend voetbal, sensatie, de nodige hardheid, zwak keeperswerk en defensief broddelwerk. De 5500 toeschouwers, die na afloop zagen dat voorzitter Kees den Braven zich als een soort 'koning Kees' liet bejubelen, hebben zich dan ook werkelijk geen seconde verveeld.

 

Aantrekkelijk

Alle ingrediënten die voetbal sinds jaar en dag zo aantrekkelijk maken, werden immers moeiteloos door de acteurs opgelepeld.
Dordrecht'90, dat de zwakke punten door het voordelige scoreverloop aardig wist te camoufleren, startte zeer voortvarend. De logge en tactisch zwakke Haagse defensie, met 22 tegentreffers veruit de zwaksteen in de eerste divisie, werd onmiddellijk vanaf de flanken door Virgil Breetveld en Jerry Simons bestookt. Vanaf het middenveld denderde Michel Langerak met grote passen regelmatig telkens de gapende ruimte in. Door het posteren van Langerak op deze positie had Van Zoghel aanvaller Romeo Wouden buiten de ploegen gelaten. "Vervelend voor Romeo, maar hij heeft het positief opgepakt. Ik vond nu eenmaal, dat Den Haag op deze manier het beste aangepakt kon worden".

Op toeren
De arme Cor Lems, die volkomen door Michel Langerak overlopen werd, heeft het geweten. Voordat hij goed en wel in de gaten had wat er aan de hand was, leidde de thuisclub al met 2-0. Nadat Langerak reeds in de eerste minuut net niet bij een trekbal van Jerry Simons kon komen, kwam de wedstrijd snel op toeren. Na de doelpoging van Dordrecht'90 volgde meteen de eerste opgelegde kans voor de Hagenaars. Trekwerk van Harry van der Laan werd echter met een schot van Jefrey Talan (over) slordig afgemaakt. Virgil Breetveld leidde niet veel later samen met Michel Langerak de 1-0 in. Jerry Simons was na de breedlegger van Langerak, wiens 'assist' door Lems gemist werd, de bejubelde schutter.
Het slordig dekkende ADO Den Haag, waar vooral Marco Gentile en Michel Adam er al gauw geen snars meer van begrepen, kwam bij inzetten van Virgil Breetveld en Gerrie Slagboom met de schrik vrij.
Niet bij het slimme wippertje van Jerry Simons in de 14e minuut, die daarmee fraai de laatste hand legde aan een knappe actie van Mischa Rook.

Lijden
Dick Heesen verloste daarna Cor Lems uit zijn lijden door de positie van de oud-speler van DS'79 over te nemen. De gewezen speler van Wageningen heeft dat wel geweten, want ook deze veel te zware voetballer werd compleet overlopen.
Het opportunistische spelende ADO Den Haag speelde terecht de kaart Harry van der Laan. De topscorer van de eerste divisie, die allengs in de handige Jefrey Talan een bondgenoot vond, bracht de spanning in de 21e minuut terug door na aangeven van Zier Tebbenhof (foutje van de goed spelende Roël Liefden) De Jongh simpel te omspelen.
Dordrecht'90 wankelde na de 'aansluiter' wel degelijk, maar de dreigende gelijkmaker kon met name niet door Jefrey Talan, tegen wie Maarten Atmodikoro het erg moeilijk had, gefabriceerd worden. Zo aan de andere kant de 3-1 uitbleef, omdat Michel Adams een niet goed geraakte inzet van Gerrie Slagboom (Breetveld was de aangever) van de doellijn kon trappen.
In deel twee begon Dordrecht'90 opnieuw stromachtig. De goed spelende Warry van Wattum, eerder naar achteren gedirigeerd om de scherp spelende Van der Laan op te vangen, legde een voorzet op het hoofd van Langerak, maar diens kopbal spatte op de lat uiteen.

 

Rendement
Langerak kon nog in dezelfde minuut glijdend net niet bij een voorzet van Reinier Robbemond. Drie keer was echter scheepsrechter voor Langerak, want uit een steekballetje van Jerry Simons haalde hij kappend en draaiend wel het volle rendement.
Waarna de periode Cor Lems aanbrak. Binnen zestig tikken kreeg hij twee keer geel te zien en kon hij vertrekken. Eerst na een overtreding en later wegens praten na een overigens niet zo'n zware overtreding tegen Rook.
Nol de Ruiter, in het verleden bij het Utrechtse DOS nog samen met Van Zoghel in één elftal spelend, liet zijn ploeg ook met tien man niet verdedigen.
De beloning kwam in de vorm van 3-2, waarbij de uitglijdende Ricardo de Jongh de nemer van de vrije trap Dick Heesen onvrijwillig een handje hielp.

 

Beteuterd
Amper uitgejubeld stond ADO Den Haag al weer beteuterd te kijken. Gentile gleed Breetveld al dan niet bewust onderuit, waarna Breetveld zelf het vonnis voltrok.  Voor de mooiste goal van de wedstrijd zorgde Michel Langerak, die bijzonder fraai een voorzet van Gerrie Slagboom met de borst controleerde en achter Zwinkels joeg.
Van der Laan liet een beste mogelijkheid op 5-3 onbenut door naast te schuiven. 'Dan ik maar', moet Gerrie Slagboom gedacht hebben en zijn afstandschot achter Zwinkels zag vliegen: 6-2.


De slotfase van de wedstrijd werd met nog meer goals gelardeerd. Van der Laan was succesvol vanaf de stip, omdat Mischa Rook invaller Dick Boereboom onderuit zou hebben getrokken, en Langerak klopte de zwakke vervanger van de geblesseerde Rene Stam, Xander Zwinkels, nog een keer in de korte hoek. Zier Tebbenhof, verbeten duels met Brian Wilsterman uitvechtend, tenslotte besloot het doelpuntenfestijn met een van richting veranderde vrije trap.

Opstellingen

Dordrecht'90:

De Jongh; Liefden, Wilsterman, Van Wattum, Atmodikoro (Van de Merwe); Langerak, Slagboom, Rook, Robbemond; Simons, Breetveld (Wouden).

ADO Den Haag:

Zwinkels; Adam, Lems, Gentile, Heesen; Van Eijkeren (Boereboom), Koning, Van der Laan, Talan; Tebbenhof, Romijn (Hermes).