Datum plaatsing: 09-02-2008 00:15:00

ADO op halve kracht gemakkelijk langs Telstar

ADO Den Haag heeft een weer eens roerige week nu wel positief afgesloten. Niet alleen won het vrij gemakkelijk, het gaf ook nog eens nauwelijks kansen weg en hield de 'nul' achterin. De laatste keer dat dat gebeurde was op 14-11-2007 tegen FC Den Bosch. Drie maanden geleden dus!

ADO begon de wedstrijd met Immers voor de geschorste van der Haar. Victoria speelde centraal achterin met Kum en ook El Kadi had weer een basisplek. De eerste 15 minuten speelde ADO prima. Een redelijk tempo, fel op de bal en duidelijk met de intentie om de drie punten te gaan halen. Echt grote kansen kreeg het er echter niet door. De eerste echte kans, was voor Telstar. Dom balverlies op de middenlijn zorgde voor een gestroomlijnde aanval over 5 schijven waar  van Dinteren uit had moeten scoren. Hij schoot de bal echter knullig naast. Victoria blesseerde zich bij de verdedigende actie die hij uitvoerde en Texeira kwam voor hem in de plaats. Die bleek gelukkig wat beter in de wedstrijd te zitten en vanaf dat moment was Telstar nauwelijks meer gevaarlijk.

ADO speelde daarna veel te langzaam, maar kreeg toch nog voldoende kansen. Meric had een grote kans, maar mist scherpte. Daarna scoorde hij alsnog de 1-0 uit een knappe voorzet. Nadat een minuut of tien later Immers een voorzet op El Kadi gaf die beheerst de 2-0 scoorde, was de wedstrijd eigenlijk al afgelopen. Het doelpunt rook overigens wel behoorlijk naar buitenspel, maar in het forepark praten we niet meer over 'geluk'. We praten over 'minder ellendig'.

In de tweede helft besliste de 'man of the match' Janmaat al snel de wedstrijd. Na een indrukwekkende rush speelde hij drie man uit en scoorde vervolgens met links de 3-0. Het is opmerkelijk hoe goed Janmaat iedere keer weer speelt. Rustig, met overzicht, soms diepte en nu al op drie doelpunten. Eindelijk een verdedigend talent. Wie ook genoemd mag worden is Kum. Ook hij vindt ondertussen zijn vorm en vertrouwen terug en speelde een prima wedstrijd.

Iedereen hoopte op een mooie show in de resterende 35 minuten om al het leed eens goed weg te spoelen, maar dat lukte helaas niet. Tempoloos en slordig werd het. En zelfs op die manier wist ADO nog voldoende kansen te creeeren en schoot het maar liefst drie keer op de paal: Meric, El Kadi en Verhoek. De laatste baalde daar overduidelijk het meest van en schopte uit frustratie zowat het doel doormidden.

ADO klimt weer een plekje en bevindt zich op de 8e plek. Als ADO de aankomende twee uitwedstrijden goede resultaten behaald, is er sportief gezien nog wel wat te maken van het seizoen. We zijn benieuwd.

datum:08-02-2008 20:00