18 DBO 36 8 9 19 33
19 TOP 36 10 3 23 33

Datum plaatsing: 26-01-2008 01:25:00

ADO Den Haag geeft winst uit handen

ADO Den Haag begon de wedstrijd weer met een aantal jonge spelers in de basis. Richard van Nieuwkoop, de derde keeper van ADO Den Haag, stond in de basis vanwege het niet beschikbaar zijn van Stefan Postma wegens de transferperikelen rond QPR (inmiddels is bekend dat de transfer naar QPR niet doorgaat). Ook keeper Robert Zwinkels kon niet opgesteld worden wegens een lichte hersenschudding  die hij had overgehouden aan de training van donderdag. Als reserve zat keeper Jeffrey Loozen, doelman van de A1, op de bank.

Op het slechte veld startte ADO Den Haag gretig. Misschien wel iets te gretig, want al in de zesde minuut kreeg keeper van Nieuwkoop geel wegens een overtreding buiten de 16 op een aanvallende speler van Veendam. Maar in de 21e minuut kreeg Den Haag loon naar werken. Uit een corner van Cornelisse hoefde Meric de bal alleen maar heel licht te raken om de 0-1 te maken. Hoewel het spel van Den Haag goed bleef in de eerste helft kwam Veendam steeds gevaarlijk dicht bij de 1-1.

Nadat de toeschouwers na de rust nog maar net op hun stoel zaten scoorde Cornelisse de 0-2. Daarna zette Veendam het offensief in en met resultaat. In de 64e minuut scoorde Veendammer Maarten Woudenberg de 1-2 rechtstreeks uit een corner.  Even nadat Vloet  een dubbele wissel had ingezet (Meric voor Knijnenburg en Immers voor Fernandez ) trok Veendam in de 74e minuut de stand gelijk  en wel door Age Boersma die met zijn eerste balcontact de aansluitingstreffer maakte. In de 84e minuut zorgde Geoffrey Knijnenburg voor opluchting onder de Haagse aanhang, hij wist de bal fraai het doel in te werken en dus werd de stand 2-3 op het scorebord. Helaas werd dat niet de eindstand, want in blessuretijd wist Veendam de stand uit een vrije trap wederom gelijk te trekken.

Statistieken:

Opstelling ADO Den Haag: Van Nieuwkoop, Janmaat, Kum, El Moussaoui, Bosschaart, El Kadi (78. Teixeira), Schwiebbe, Cornelisse, Immers (71. Knijnenburg), Meric (71. Fernandez), Van der Haar.

Gele kaarten: Van Nieuwkoop, Bosschaart, Schwiebbe, Janmaat en Van der  Haar (ADO Den Haag). Cruz Vicente, Cijntje en Boersma (Veendam).

Scheidsrechter Jack van Hulten

Toeschouwers: 3.112

ADO Den Haag heeft vrijdagavond de winst uit handen gegeven. De eindstand van de wedstrijd tegen Veendam werd 3-3, dit nadat ADO Den Haag in de 46e minuut met 0-2 voor stond. Na 2 doelpunten van Veendam kwam ADO Den Haag toch nog weer op voorsprong, maar in de 90e minuut wist Veendam op gelijke hoogte te komen.