Datum plaatsing: 21-12-2007 22:45:00

Eindelijk goed nieuws voor ADO Den Haag: 5-1

De media staat alweer weken vol met ellende over onze club. Supportersproblemen, financiele tekorten en drie nederlagen op rij. Het eerste elftal deed vandaag wat het moest doen: winnen. En het perste er direct de grootste overwinning van het seizoen uit: 5-1 tegen TOP Oss.In het spookachtig lege en ijskoude Foreparkstadion hing een dichte mist en met voetbal had het bij tijd en wijle weinig te maken, maar het zijn de punten die tellen.

Wiljan Vloet had weinig veranderd in zijn opstelling in vergelijking met vorige week. Stoffels had zijn plek weer terug en verder stonden alle routiniers weer in het elftal. De eerste kans was voor TOP. Janmaat -die verder overigens prima speelde- speelde een bal te zacht terug op Postma die met hangen en wurgen ADO behoedde voor een vroege achterstand. Maar de eerste kans voor ADO zat er gelijk in: in een knappe aanval zette Knopper van rechts de bal prima voor en Hoogendorp wist de bal er rustig in te schieten: 1-0. Nog geen twee minuten later was het al 2-0. Deze keer was het Knopper die uit een voorzet van Janmaat met een vreemd wippertje de TOP-goalie wist te verschalken.

Veel beter ging de ploeg er niet van spelen. Sterker: TOP nam het initiatief over en speelde met overgave en technisch sterk spel. En het wist te scoren. Hoogendorp bracht met een terugspeelbal door het midden zijn team in de problemen. Ex ADO-er Rosalia wist daarop net niet te scoren, maar aangezien de haagse verdediging de bal maar niet weg kreeg, wist de volgende TOP-er wel te scoren: 2-1. En daar bleef het niet bij. TOP schoot in die eerste helft  nog twee keer op de paal en kon eenmaal vrij inschieten, maar de bal wilde er maar niet in. In de blessuretijd van de eerste helft besliste ADO de wedstrijd. Uit een scrimmage leek Janmaat te scoren, maar Knopper was nodig voor het laatste tikje: 3-1.

In de tweede helft was het bravoure van TOP wel weg en gebeurde er niet meer al teveel. De supportersactie van de Longside trok de meeste aandacht. Halverwege de tweede helft trokken de bezoekers van Vak M op naar de voor hen 'verboden' vakken in het midden van de lange zijde en lieten een spandoek zien met daarop de tekst 'met dit beleid, supporters kwijt!'.

Verhoek viel in en na een voorzet van rechts, liet Cornelisse de bal mooi door en kon Verhoek met zijn eerste balcontact de 4-1 aantekenen. De volstrekt onzichtbare Cornelisse tekende de mooiste treffer van de avond aan. Waar iedereen alweer genoegen nam met balverlies, lobte Cornelisse schitterend over de keeper heen en zorgde voor de vijfde treffer.

Het was het laatste wapenfeit van de wedstrijd. ADO sluit de jaargang 2007 in ieder geval met winst af en stijgt naar de 7e plek op de ranglijst. Een schrale troost van een heel triest jaar, maar wellicht een voorbode van betere tijden!

datum:21-12-2007 20:00