Datum plaatsing: 04-11-2007 17:10:00

Beste wedstrijd tot nu toe niet beloond: 0-0

ADO Den Haag heeft vandaag niet de drie punten gehaald die het op basis van de wedstrijd verdiend had. ADO speelde aanvallend en agressief, maar miste wat geluk waardoor het genoegen moest nemen met een gelijkspel.

Wiljan Vloet had na de blamerende bekeruitschakeling Stoffels op de bank gezet en voor hem speelde Bosschaart weer eens op de linksbackpositie. En voor de verandering speelde Bosschaart een prima wedstrijd. Laten we hopen dat hij de positieve lijn omhoog gevonden heeft.

ADO begon wat onzeker en Veendam speelde redelijk aanvallend, dus in de eerste minuten zag het ernaar uit dat ADO weer een tegenstander  trof die bloed rook. De eerste echte kans was dan ook voor Veendam. Een lange bal viel over Texeira heen en alleen een prima reflex van Postma kon de 0-1 voorkomen. Daarna kwam ADO bij zinnen. Het nam de regie over, onder aanvoering van Knopper en er ontstond druk op de goal van Veendam. ADO speelde dominant en liet zien dat het wel degelijk tot combinatievoetbal in staat is. Met name de combinaties tussen Knopper, Bosschaart, Rankovic en bij tijd en wijle Immers geven aanleiding tot gematigd positivisme.
In de tweede helft draaide ADO Veendam verder de duimschroeven aan. Kans op kans wist ADO te creeeren, maar het wist het net maar niet te vinden. Een kwartier voor tijd kwamen Hoogendorp en Cornelisse in het veld. Cornelisse mocht het op rechts proberen en na alle ellende die hij de afgelopen tijd heeft laten zien, moet ook gezegd worden dat hij dat prima deed. Hoogendorp is nog steeds uit vorm. Ricky kreeg zeker op het eind DE kans om de zege te grijpen, maar had weer net teveel tijd nodig. In de laatste minuten wist ADO maar liefst drie open kansen te krijgen en te missen. Veendam kreeg in de hele tweede helft, maar had net zo goed met de winst weg kunnen lopen. In de 88e minuut kreeg Veendam een open kans, maar de speler in kwestie wist de bal over de zijlijn (!) te schoppen.

Al met al laat ADO weer twee dure punten liggen, maar heeft het zich toch gerevancheerd voor de blamage van donderdag. Dat we geen kampioen worden, weten we, maar we houden de subtop in ieder geval in het zicht.

Zondag gaan we naar Den Bosch op bezoek. Het uitvak voor ADO supporters is al anderhalve week uitverkocht, dus laten we hopen dat 11 mannen op het veld, samen met de 15 bussen ADO supporters voldoende zijn om de winst naar Den Haag mee terug te nemen.

datum:04-11-2007 14:30