Datum plaatsing: 22-09-2007 00:05:00

ADO gewoon niet goed genoeg: 1-2

ADO heeft zijn eerste nederlaag in het Forepark geleden. Ontluisterend was niet eens de nederlaag, maar het besef dat dit ADO gewoon niet goed genoeg is om maar mee te doen in de (sub)top van de Jupiler League.

Na de overwinning tegen Helmond Sport hoopte iedereen misschien tegen beter weten in dat de ban nu definitief gebroken was en ADO nu eens een serie kon gaan neerzetten. Niets bleek minder waar. In de eerste twintig minuten kreeg Go Ahead Eagles drie opgelegde kansen en daar wist ADO niets tegenover te zetten. En dus was de 0-1 volkomen terecht. Iedere coach weet dat beide back posities bij ADO zeer slecht bezet zijn en een speler als Sneekes weet daar wel raad mee. Hij liep El Moussaoui eruit, Texeira probeerde rugdekking te geven, maar de voorzet was op maat en Ahahaoui wist keurig voor zijn man te komen en te scoren. Nog geen twee minuten later profiteerde de gratis van FC Haarlem gekomen spits weer van een dekkingsfout: 0-2.

ADO kreeg kans terug in de wedstrijd te komen. Fernandez speelde een prima partij en wist een scrimmage nog geen vier minuten later in te schieten: 1-2. Daarna was het de beurt aan scheidsrechter Van Egmond. De scheidsrechter die voor het eerst sinds de volledig uit de hand gelopen wedstrijd tegen FC Volendam in de nacompetitie van 2001-2002 een wedstrijd van ADO thuis floot, maakte de een na de andere onbegrijpelijke beslissing, geholpen door zijn lijnrechter. Laten we zeggen dat er toch op zijn minst één penalty bijzat en een stuk of drie gele kaarten. Maar zelfs zonder dat dat gebeurde, had ADO voldoende kansen het duel naar zichzelf toe te trekken. Het deed het echter niet.

Na de rust kwam ADO weer onvoorstelbaar zwak uit de startblokken. Duels werden verloren, ballen zomaar over de zijlijn geschoten en GAE kreeg gewoon weer twee grote kansen. Daarna geloofde GAE het wel. ADO probeerde te drukken, maar was nauwelijks overtuigend. Het kreeg heus nog kansen zat om gelijk te maken, maar met name Immers toonde zich niet de trefzekere spits die we nodig hebben op dit moment. Texeira blijft een zeer zwakke indruk maken, net als Rankovic en van der Haar. Hoogendorp viel nog in voor Texeira en maakte als halfback een aardige indruk. Maar niet genoeg. Het bleef gewoon 1-2 en dat was misschien wel iets te weinig, maar meer als een gelijkspel had de ploeg ook niet verdiend.

Het wordt weer spannend wat Vloet nu gaat bedenken. Met de nieuwe jonge garde gaat het blijkbaar ook niet. Misschien is de selectie van ADO gewoon niet goed genoeg. De stand zegt voldoende: we staan op de 16e plek. En niemand die kan zeggen dat we hoger behoren te staan.

datum:21-09-2007 20:00