Datum plaatsing: 10-08-2007 21:50:00

ADO Den Haag verliest bij MVV

ADO Den haag heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen 2007/2008 in de Jupiler League van MVV verloren. Net als de afgelopen vijf jaren is het Den Haag dus weer niet gelukt om de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen.

Het team van Wiljan Vloet keek al na 2 minuten tegen een achterstand toen Thiebaut na een corner achter Postma wist te schieten. De gedoodverfde titelkandidaat wist het eerste kwartier geen potten te breken in de Geusselt. Het spel werd volledig door de thuisclub gemaakt. Den Haag wist niet meer dan wat schoten op afstand op de goal te produceren die absoluut kansloos waren. In de 16e minuut wist Thiebaut voor de tweede maal Postma te verschalken. Pas in de 29e minuut wist Van der Haar uit een corner de achterstand te verkleinen door de 2-1 te scoren.

De tweede helft bracht Vloet Rick Hoogendorp en El Moussaoui in voor respectievelijk Kum en Rijaard. Deze aanvullende impuls zou er toe moeten leiden dat Den Haag meer kansen kreeg, hetgeen wel gebeurde maar de spelers wisten niet om te gaan met de gekregen kansen en zo de gelijkmaker te scoren. Door dit resultaat staat ADO Den Haag na 1 speelronde 16e op de ranglijst in de Jupiler League.

Volgende week in de  eerste thuiswedstrijd in het nieuwe stadion  zal ADO Den Haag zich tegen RBC van een andere kant moeten laten zien om haar titelaspiraties waar te maken.