volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
vi.nl

Datum plaatsing: 26-05-2004 18:55:00

VI Finalegids: 'de reus moet nu nog opstaan'De jarenlange onrustig slapende reus werd wakker. Het seizoen 2003/2004 stond voor ADO Den Haag in het teken van de wederopstanding. Een terugkeer op het hoogste niveau na een rumoerig decennium in de eerste divisie. Vooraf waren er twijfels: zou de club haar aanhang in toom houden en zou handhaving ondanks het altijd aanwezige rumoer rond Het Zuiderpark haalbaar blijken? Achteraf kunnen beide vragen bevestigend beantwoord worden. Het beroemde ADO-legioen hield zich relatief rustig (een enkel spreekkoren-exces daargelaten) en de spelers wisten zich achteraf vrij eenvoudig te verzekeren van nog een jaar eredivisievoetbal. Daar leek het in de winterstop absoluut niet op uit te draaien. De groen/gele motor komt dit seizoen langzaam op gang. Op het arbeidsethos van de Residentieclub valt als altijd weinig aan te merken, maar het ontbreekt aan geluk en de kwaliteit van de krappe selectie laat te wensen over.

Met 10 punten uit 16 duels gaan de Hagenaars de winterstop in. Vlak daarvoor, op 1 december, had assistent Lex Schoenmaker het hoofdtrainersachp overgenomen van Rinus Israël die zijn geluk in de Verenigde Arabische Emiraten ging beproeven. Tijdens de winterstop zoekt ADO Den Haag zijn heil in Turkije, waar de onderlinge banden worden versterkt. Er komt ook een kwaliteitsimpuls in de vorm van nieuwelingen Alberto Saavedra, Tarik Oulida, Regilio Simons en Kazayuki Toda. 'Wat daarna gebeurde was ongelooflijk, zegt Schoenmaker. Het puntentotaal wordt na de winterstop meer dan verdriedubbeld, een prestatie van formaat. Een speelronde voor het einde van competitie weet ADO zich definitief veilig. Niet onbelangrijk is de rol van routinier Peter Hofstede, die eind maart stopt maar een paar weken later terugkeert en het team op sleeptouw neemt. Hij zal er na de zomer niet meer bij zijn, evenals een waslijst andere spelers. Versterking is noodzakelijk om ook volgend jaar het hoofd boven water te kunnen houden. Ook is het voor ADO Den Haag, volgens een KNVB-rapport in potentie de 3e club van Nederland, te hopen dat snel bekend wordt wanneer het nieuwe stadion gerealiseerd gaat worden. De slapende reus is wakker, nu is het tijd om op te staan.

Meevaller;
Romeo Castelen gaf dit seizoen kleur aan ADO Den Haag. Een grillige sensatie op de rechterflank, die Het Zuiderpark bij vlagen in vervoering bracht. De 21-jarige vleugelaanvaller liet zien dat kenners hem niet voor niets al jarenlang veel talent toedichten. Feyenoord hapte snel toe e verzekerde zich voor de 3 komende seizoenen van de diensten van de aalvlugge Surinamer. Als de kleine pingelaar er onder de hoede van Ruud Gullit in slaagt constanter en effectiever te worden, kan hij uitgroeien tot een attractie in De Kuip. En kan hij zijn grote droom waarmaken; de stap maken van Jong Oranje naar het Nederlands Elftal.

Tegenvaller;
Arme Roland Jansen. Tijdens de start van het seizoen volgen de blunders van de 36-jarige sluitpost elkaar in hoog tempo op. Of het nu een polletje is, een misgreep, of een bal die van de voet springt: de lulligheid kent voor Jansen geen grenzen. Trainer Israël houdt hem lang de hand boven het hoofd, maar in december is het krediet op. Exit Roland Jansen, wiens plek wordt overgenomen door Dorus de Vries. Hoewel die het statistisch gezien niet veel beter doet dan zijn voorganger. (31 tegendoelpunten in 18 duels tegenover 29 in 15 duels voor Jansen) is de rust in het Haagse strafschopgebied wel hersteld.

Tekst; Geert-Jan Jakobs