support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 31 20 6 5 66
2 RJC 31 17 10 4 61
3 GRO 30 17 6 7 57
4 ADO 31 15 10 6 55
5 DOR 31 14 12 5 54
6 GRA 31 16 4 11 52
7 NAC 31 14 7 10 49
8 JAZ 31 13 7 11 46
9 EMM 30 12 6 12 42
10 CAM 31 12 6 13 42
11 VVV 31 11 9 11 42
12 HEL 31 11 8 12 41
13 MVV 31 11 7 13 40
14 EIN 31 8 14 9 38
15 JAJ 31 9 9 13 36
16 TOP 31 9 2 20 29
17 JPS 31 7 7 17 28
18 TEL 31 7 6 18 27
19 DBO 31 5 8 18 23
20 JUT 31 5 8 18 23
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 28-05-2007 14:45:00

Gespreksverslag fans - Dhr Deetman en ADO



Van een supporter ontvingen we een gespreksverslag wat enkele supporters met Dhr Deetman en een afvaardiging van ADO gehouden hebben. Voor de duidelijkheid stellen we dat onderstaand gesprek niet met de officiele fanclub of de OGS is gehouden, maar met een aantal supporters die door de gemeente Den Haag en/of ADO zijn benaderd.

 

Gesprekverslag 24 mei 2007

 

Voor aanvang van het gesprek delen de supporters de aanwezigen mee dat zij hier niet namens de OGS of andere supporters aanwezig zijn, hun aanwezigheid berust alleen op het feit dat zij de communicatie weer willen starten.

 

De heer De Boer geeft aan dat dit gesprek plaatsvindt om de genomen maatregelen te verduidelijken.

 

Piet van der Pol zegt dat het op deze manier niet meer kan, dit seizoen zijn er 2 wedstrijden gestaakt en dit heeft voor ADO Den Haag verschillende nadelige consequenties.

 

Er wordt aangegeven dat wij daar wel begrip voor hebben, maar dat de maatregelen buitenproportioneel zijn, de schuldigen straffen prima, maar niet iedereen.

Tevens wordt er aangegeven dat Gemeente de hand ook in eigen boezem moet steken aangezien er eerst een vergunning werd afgegeven voor het aansteken van vuurwerk en dat deze vergunning 3 dagen voor de wedstrijd is ingetrokken.

 

Onmiddellijk interrumpeert de heer Deetman en geeft aan dat de Gemeente er nog niet eens over nagedacht heeft om een vergunning af te geven.

De reden is nl. dat vuurwerk afsteken bij voetbalwedstrijden Europees gezien verboden is en dat er door de veiligheidsmensen een negatief advies is gegeven (mogelijke ongelukken).

 

De heer Deetman wil graag een en ander uiteenzetten.

Hij weet dat dit beleid hard aan is gekomen, maar momenteel is er geen alternatief. Het gedrag van bepaalde supporters moet maar veranderen, in het land wordt schamper gesproken over onze club en haar supporters, ook in de Gemeenteraad is men meer negatief dan positief over onze club, de heer Noordanus en hij hebben toentertijd besloten om toch in zee te gaan met de club, want in een stad als Den Haag MOET er eredivisie voetbal gespeeld worden.

 

Buiten het stadion is de overlast nihil, maar in het stadion is het een zooitje. Hierdoor worden er sancties opgelegd door de KNVB en verschillende sponsoren stappen op.

In het nieuwe stadion moet dat veranderen, de Politie en de Gemeente zijn bereid om hierbij te helpen.

 

Tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen was hij ook aanwezig en heeft zelf gezien wat er gebeurde, hij moest 2 keer van de tribune af om in overleg te gaan met de driehoek.

 

Vanuit de aanwezige supporters wordt gezegd dat het een relatief kleine groep supporters is die het elke keer verpest en men kan toch niet 9000 man straffen voor wat een groep van maximaal 50 man doet.

De heer Deetman antwoordde als volgt:

Ik heb me laten informeren en ik heb begrepen dat er een groep van 400 tot 500 raddraaiers is en ik wil binnen 4 weken een lijst met die namen hebben, zoniet dan blijven de maatregelen staan.

Ik heb er alle begrip en respect voor dat jullie je medesupporters niet willen ophangen, maar dan zullen ook jullie door de zure appel heen moeten bijten.

Er is een nieuw stadion gebouwd en de sponsors lopen weg, de situatie voor ADO Den Haag is nu zeer hachelijk.

Als er ook maar iets gebeurt in het nieuwe stadion is het over en uit met ADO Den Haag, dat moet men zich nu maar realiseren.

Er zijn beelden van de groep raddraaiers, deze zullen gebruikt worden en er zullen nog stadionverboden volgen.

 

Vanuit de supportersgroep wordt aangegeven dat ook door de resultaten van het afgelopen seizoen een negatieve stemming is ontstaan en een Hagenaar neemt geen blad voor de mond en uit zich op een Haagsche manier.

De heer Deetman geeft aan dat er m.b.t. de openbare orde en veiligheid niets aan de hand is, maar de ellende in het stadion moet nu afgelopen zijn.

De club gaat alle cc’s nalopen en gaat bepalen wie er wel toegang krijgt en wie niet, dit kunnen zij doen want zij bepalen wie ze in hun huis toelaten en wie niet.

Het krediet naar de supporters is op, want als het supporters probleem niet opgelost wordt stappen allerlei sponsors op en is het einde oefening.

Bij B & W is het vertrouwen in de supporters verspeeld, dit moet terugverdiend worden.

De Gemeente is niet van plan om op deze manier door te gaan.

 

De heer Deetman deelt mee dat hij een aantal collega’s (andere gemeentes) zover had dat ook zij wilden meewerken aan skyboxen in het nieuwe stadion, na de wedstrijd tegen Vitesse hebben zij zich ook terug getrokken.

Volgens hem moet het gedonder nu afgelopen zijn, de komende paar jaar blijven de maatregelen van kracht, even door de zure appel heen bijten, de puntjes op de i zetten en eerst zien en dan geloven.

 

Door de supporters wordt aangegeven dat niet alle schuld bij de supporters ligt, er wordt een verkeerd beeld van de ADO-supporters neer gezet, ook door de media. Neem bijvoorbeeld Feijenoord, daar gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen maar daar lopen de sponsors niet weg. En de omgang met supporters moet veranderen.

 

De heer Deetman geeft aan dat men er zelf voor kan zorgen dat het beeld in de toekomst verandert.

Het is de journalisten wel opgevallen dat hij het elke keer voor de club opneemt, ook is hij na de bestorming van het home gelijk naar het stadhuis gegaan om samen met de Hoofdofficier van Justitie maatregelen te nemen, deze zijn hem door zijn collega uit Amsterdam niet in dank afgenomen.

Voor wat betreft de omgang met de supporters wil de heer Deetman alleen nog kwijt dat hij de supporters heeft opgezocht, maar dat hij door hen bedonderd is, alleen het bestuur van ADO Den Haag heeft hem toen bijgestaan en de supporters vonden het allemaal wel prima.

 

De supporters geven nog aan dat de afspraken die met de OGS gemaakt zijn eenzijdig zijn teruggedraaid (door toedoen van een handjevol supporters), de OGS getracht heeft om met het bestuur in gesprek te komen, omdat er ongeveer 4000 supporters van Noord niet weten waar ze aan toe zijn, men stelt de vraag of de OGS nog bestaansrecht heeft als er toch niet meer gesproken wordt en geeft aan dat alleen maar negatieve supportersacties naar voren komen en de positieve niet.

 

De heer Deetman geeft aan dat deze draconische maatregelen blijven staan, omdat er anders waarschijnlijk weer problemen komen en dat de 4000 goedwillende supporters van Noord niets te vrezen hebben en zo snel mogelijk een cc aan kunnen vragen.

Tevens adviseert hij het bestuur van ADO Den Haag om weer om de tafel te gaan met de supporters.

 

Tenslotte geeft de heer Deetman aan dat er in het nieuwe stadion een nieuwe start gemaakt moet worden door de club, waar de supporters een onderdeel van zijn.

 

De nieuwe start moet echt duidelijk zijn en in het diepe najaar kan er een vervolggesprek komen.