Datum plaatsing: 11-03-2007 16:25:00

ADO werkt zichzelf de Eredivisie uit...

ADO lijkt maar niet te leren van fouten. De ploeg leek op zijn gemak drie punten uit Arnhem mee te nemen, maar liep in de laatste minuut weer eens tegen een tegentreffer aan. En dus eindigde de wedstrijd in 2-2. Een stand die voor beide ploegen onbevredigend was. Vitesse had 3 punten moeten halen om mee te blijven doen voor de Playoffs, ADO had de drie punten uiteraard nodig om de degradatienood het hoofd te bieden.

ADO startte in een verassende opstelling. Saavedra was gepasseerd en Martha maakte zijn opwachting in de hoofdmacht. Hij deed dat heel behoorlijk. Bodde was blijkbaar ook geblesseerd en dus stond Schwiebe in de basis. Hoogendorp was net op tijd fit en speelde ook met Mols en Kolk in de basis.

Vitesse schoot uit de startblokken. Het omsingelde Den Haag en kreeg een paar kansjes. Het was daarom ook tegen de verhouding in dat Den Haag de voorsprong nam. In het eerste kansje wat de club kreeg scoorde Kolk prima: 0-1.

Lang konden de hagenezen er niet van genieten: vijf minuten later scoorde Vitesse alweer gelijk nadat er drie schoten het doel mistten, had Juncker een vrije kans en scoorde 1-1. ADO hield daarna stand en kreeg in eerste instantie geen penalty, maar 5 minuten later wel. Kolk scoorde hem beheerst en ADO mocht de voorsprong met 11 tegen 10 verdedigen aangezien Vitesse speler Spinoza rood kreeg voor de overtreding op Kolk.

En zo ontstond er een steekspel, waar ADO Den Haag op zijn gemakje kon gaan spelen. Vitesse kon het niet, ADO geloofde het wel en kreeg ook nog eens geregeld kansen dus het maakte zich niet al teveel zorgen. In de tweede helft gebeurde er hoegenaam niets. Mols kreeg een mooie kans, Rankovic en Elia ook, maar ze verzuimden te scoren. En daarna gebeurde het toch. Als ADO inderdaad degradeert zal men zich deze wedstrijd nog wel even herinneren. De keeper van Vitesse kwam mee naar voren in de 89e minuut en in de chaos die er voor het doel ontstond wist Benson  het net te vinden: 2-2.

Dat Elia daarna nog dom zijn tweede gele kaart kreeg in een invalbeurt was niet echt belangrijk meer. ADO verliest. En misschien wel meer dan twee punten. Misschien heeft ADO hier wel zijn ticket voor de eredivisie verloren.