Datum plaatsing: 04-03-2007 16:25:00

WŠer verlies in degradatieduel: 3-1

Iedere week kijken we er nog naar uit. De zo gewenste 'OMMEKEER'.  Ondertussen stapelen de verliespartijen zich op en zijn er nog maar een paar wedstrijden te spelen in de eredivisie. Na de verrassende overwinning van Excelsior tegen Vitesse en de slappe vertoning van ADO tegen de heraclieden, zien we onze helden onveranderd terug op de 18e plaats. Met vier punten achterstand op de meest nabije conccurerent. Was eerst het spelen van nacompetitie al een nachtmerrie, nu is nacompetitie het hoogst haalbare en op dit moment zijn er maar weinigen die zelfs daarin geloven.

Niemand die weet waar het aan ligt. Gebrek aan zelfvertrouwen, de vele blessures, pech? Al met al gaat het erom dat ADO alle belangrijke degradatieduels verliest. Twee weken geleden hielp ADO Willem II al in het zadel en vandaag was het Heracles die ADO terecht versloeg en zich daarmee zelf zo goed als veilig speelden.

ADO begon zonder de geblesseerde Hoogendorp, Bakkati en Bodde. En de pech blijft ADO achtervolgen, want ook Loumpoutis moest alweer in de 1e helft aftaaien wegens een enkelblessure. Het betekende de terugkeer van Vreven en Rijaard. Voor Rijaard nemen we aan dat dit als een bevrijding moet hebben gevoeld. Niemand had hem meer de zo gewenste 2-2 gegund, maar in diep in de tweede helft schoot hij snoeihard op de paal. Vreven was weer met zijn tegenstanders bezig dan met het aanvoeren van zijn ploeg en lijkt definitief afgeschreven.

ADO bakte er in de eerste helft weinig van. Het werkte op zich hard, maar maakte nauwelijks de indruk voor de winst te komen. Al gauw kwamen er kansen voor Heracles. Waar Heracles al snel een penalty kreeg, maar Saavedra in eerste instantie door het oog van de naald kroop. Even later was het dan toch raak. Saavedra kreeg een bal tegen zijn arm geschoten en de scheidsrechter achtte dit als 'opzettelijk'  en gaf een penalty die Maas prima inschoot: 1-0.

ADO zette er weinig tegenover. Het was nauwelijks op een fatsoelijke aanval te betrappen al begon ADO de tweede helft wel weer wat agressiever als in de eerste helft. Even leek het nog goed te komen, nadat doelman Pieckenhage door een enorme blunder de 1-1 achter zich zag vallen. Mols wist met kopbal van buiten de 16 meter (!) de gelijkmaker aan te tekenen.   Daarna kreeg ADO nog een kansje om de 1-2 aan te tekenen, maar was het nog geen minuut later weer 2-1. Daarna kwam het moment van Rijaard waarin hij op de paal schoot en hij ADO nog een laatste boost had kunnen geven. Het mocht niet zo zijn. Vlak voor tijd werd het 3-1 voor Heracles en was de wedstrijd gespeeld.

ADO rest een moeilijke serie wedstrijden. Te beginnen bij Vitesse-uit, Sparta thuis zonder publiek en vervolgens Excelsior en Heerenveen-uit. De toekomst ziet er somber, heel somber uit.