Datum plaatsing: 17-02-2007 10:30:00

ADO Den Haag komt gewoon tekort

ADO Den Haag heeft verzuimd Willem II in de degradatiestrijd te betrekken. ADO kwam nog wel op voorsprong via Kolk, maar werd daarna op inzet en techniek afgebluft in Tilburg, waardoor ADO weer zonder punten naar huis kon. Nacompetitie lijkt nu zowiezo niet meer te voorkomen en zelfs het rampscenario van directe degradatie wordt iedere week reeeler. ADO Den Haag komt gewoon tekort voor de Eredivisie.

De wedstrijd startte met een minuut stilte voor de overleden ex-voorzitter van FC Den Haag, Dé Stoop.

Op dat moment was de wedstrijd al gestart en ADO kwam goed uit de startblokken. Het combineerde goed en overblufte Willem II in de eerste 15 minuten. De ploeg kwam op 0-1 door een goal van Santi Kolk en de 600 meegereisde fans gingen er eens goed voor staan in het volle uitvak. Zij kwamen bedrogen uit. De 0-1 was de inleiding van de instorting van ADO. ADO ging achteruit leunen en het werd ouderwets wachten op het tegendoelpunt. Doelman van Nieuwkoop speelde een prima wedstrijd, maar kon de 1-1 in de 30e minuut niet voorkomen, omdat Tininho een schot op goal van richting veranderde en daarmee de doelman verschalkte.

Op papier was alles nog mogelijk bij een gelijkspel, maar op het veld was daar weinig van te zien. De spelers liepen aangeslagen rond en Willem II beheerste de wedstrijd volkomen. Tel daarbij op dat scheidsrechter Haverkort de gele kaarten aan ADO wel héél makkelijk gaf, waar hij dat niet deed bij Willem II en de optelsom was snel gemaakt: hier viel deze avond niet veel te halen.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Er wilde maar één club winnen en dat waren niet de Hagenezen.Schoenmaker startte met dezelfde opstelling als tegen Ajax, dus met Bosschaart op het middenveld. Vorige week deed hij dat nog goed, maar deze week bakte hij er weinig van. Tininho werd aan alle kanten voorbij gelopen en Hoogendorp kreeg zo weinig goede ballen dat ook hij in de misere deelde

Ondertussen vielen tot overmaat van ramp Bunjevcevic en Tininho in de tweede helft met blessures uit waardoor het aantal mensen in de ziekenboeg opliep tot 10 (!).

In de laatste minuten drong ADO nog wat aan en kreeg nog een behoorlijke kans, maar ook die was niet besteed aan ADO. Geluk is een ding wat dit seizoen niet aanwezig is en het had ook teveel van het goede geweest.