Datum plaatsing: 11-02-2007 15:30:00

ADO Den Haag verliest van zichzelf

Terwijl iedereen in en rond Den Haag zich afvraagt hoeveel pech je in één seizoen kunt hebben, liep ADO Den Haag vandaag tegen een nederlaag aan tegen aartsrivaal Ajax. Op zichzelf niet zo verassend, maar zoals zovaak dit seizoen, had ADO de nederlaag aan zichzelf te wijten. Inzet  was er genoeg, maar Ajax had voldoende aan een paar slippertjes en liep uiteindelijk met drie punten het Zuiderpark uit.

In de eerste minuut ging het overigens al bijna mis. De goed spelende Tom de Mul ontsnapte aan de aandacht en kon ongestoord doorlopen naar het haagse goal. Van Nieuwkoop redde knap en zorgde dat ADO in de wedstrijd bleef.

Daarna ontwikkelde zich een boeiend duel. Ajax combineerde ondanks het zware veld prima en ADO leunde naar achter en probeerde via de counter op kansjes te loeren. En dat betaalde zich uit. Ajax keeper Stekelenburg kwam slecht uit en Santi Kolk schoot de bal  van 25 meter afstand over de keeper en in het goal van Ajax: 1-0.

Gesteund door de 8000 aanwezigen, gooide ADO er nog een schepje bovenop.  Ajax ging zich irriteren en dat kwam ADO prima uit. Op het middenveld speelde Bodde een prima partij en ook Bakkati maakte zijn uitverkiezing meer dan waar. Vreven zal voorlopig wel even niet spelen, want Bakkati in deze vorm is gewoon beter dan Vreven.

ADO bereikte de rust met een 1-0 voorsprong en ook al had Ajax wel wat kansen, overtuigend was het niet. Ook in de tweede helft gebeurde er niet al teveel. Ajax wilde wel, maar ook niet heel hard. Den Haag was blij met de voorsprong en liet Ajax rustig breien.

Ajax had een fout van de ADO keeper nodig om op voorsprong te komen. De jonge keeper maakte zijn eerste fout in twee wedstrijden. Bij een corner van Ajax, liet hij een bal glippen, waardoor Heitinga gemakkelijk in kon koppen: 1-1. De 1-2 viel daarna ook snel. En weer had ADO pech. Huntelaar schoot tegen een speler van Den Haag op, waardoor de bal tergend langzaam het goal inrolde.

En nog steeds bleef ADO kansen houden op een gelijkspel. De grootste was voor Bosschaart. Na een carrambolage kwam de bal voor zijn voeten terecht, vrij voor de keeper. Hij controleerde de bal rustig en hoefde alleen in te schuiven. Maar in dit jaar gaat niets vanzelf. Het was knapper dan scoren, maar Bosschaart schoot de bal keurig in de handen van Ajax waardoor ADO de kans op de gelijkmaker verspeelde. Lex wisselde nog twee keer aanvallend, maar het mocht niet meer baten. Ajax had uit kunnen lopen in de eindfase door de ruimte die ze kregen, maar dat had ook teveel van het goede geweest.

Vrijdag wacht de wedstrijd tegen Willem II. Als die niet gewonnen wordt, begint het er heel slecht uit te zien voor ADO Den Haag....