Datum plaatsing: 04-02-2007 15:55:00

Ricky scoort bij debuut: 1-1 tegen FC Utrecht

ADO Den Haag heeft een punt gehaald tegen FC Utrecht. Het was een verdiend punt, maar de haagse formatie schiet er weinig mee op. Drie punten waren noodzakelijk met het oog op de wedstrijden van de aankomende weken. Positief was dat Rick Hoogendorp zijn eerste kans direct snoeihard schoot en daarmee in de 20e minuut de gelijkmaker aantekende.

De wedstrijd leek goed te beginnen voor ADO. Ondanks de vele blessures van ADO startte het aanvallend met Hoogendorp links naast Mols. De grootste kans was desondanks niet voor hen: in de tweede minuut spatte een schot van Bodde op de paal uiteen.

Daarna sloeg ouderwets het noodlot weer toe.  Zoveel pech als ADO Den Haag heeft, hebben wij het nog niet vaak gezien. 3e doelman Josh Wagenaar blesseerde zich bij een uittrap in de 9eminuut, maar wilde doorspelen. Een paar minuten later kon hij daardoor niet goed reageren op een terugspeelbal.  Ali Boussaboun kreeg de bal en speelde hem af aan Caluwe, die Wagenaar simpel passeerde: 0-1. Hierna liet Wagenaar zich direct wisselen. Voor de 4e keeper van ADO Den Haag , de jonge van Nieuwkoop van de A1 restte de ondankbare taak om de plek onder de lat in te nemen. Hij deed dat overigens voortreffelijk. De jonge keeper was zeker van zaak en redde vlak voor tijd nog knap op een schot van Nelisse in de korte hoek. Een groot talent en een geluk voor ADO dat ook zijn vierde keeper een talentvolle speler is!

ADO stond dus alweer snel achter en begon te stormen. Dat betaalde zich toch alweer snel uit. Kolk speelde bij de cornervlag een Utrechtspeler uit en gaf perfect voor op Hoogendorp die snoeihard en onberispelijk inschoot: 1-1. De eerste kans van Ricky zat er dus gelijk in en iedereen ging er maar eens goed voor zitten of staan. Veel volgde er echter niet. De wedstrijd speelde zich met name op het middenveld af en er werd veel onnodig balverlies geleden. Lichtpunt in de wedstrijd was Hakanson die zeer gedreven was en een plaag voor alle Utrechters op het veld.

In de tweede helft werd het allemaal nog veel slechter. ADO wilde niet verliezen en viel gedoseerd aan, terwijl Utrecht het allang best vond. Scheidsrechter Wegereef speelde een cruciale rol. We zullen het vanavond op Talpa nog wel terugzien, maar het had er toch alle schijn van dat Den Haag in de eerste helft een penalty had moeten hebben en ook in de tweede helft was er sprake van een en wellicht wel twee keer een handsbal in de 16meter van FC Utrecht. Wegereef wilde nergens van weten en bakte er weinig van. Maar FC Utrecht en ADO deden dat eigenlijk ook niet en dus was de einduitslag wel terecht. Zowel FC Utrecht als ADO kregen nog een grote kans om te scoren, ADO zelfs in de laatste minuut, maar het zat er niet in.

En zo eindigde de wedstrijd in een toch wel teleurstellende 1-1 uitslag, maar met een goede instelling van het team. Ajax is de volgende, we hebben de moed nog niet opgegeven!