support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 31 20 6 5 66
2 RJC 31 17 10 4 61
3 GRO 30 17 6 7 57
4 ADO 31 15 10 6 55
5 DOR 31 14 12 5 54
6 GRA 31 16 4 11 52
7 NAC 31 14 7 10 49
8 JAZ 31 13 7 11 46
9 EMM 30 12 6 12 42
10 CAM 31 12 6 13 42
11 VVV 31 11 9 11 42
12 HEL 31 11 8 12 41
13 MVV 31 11 7 13 40
14 EIN 31 8 14 9 38
15 JAJ 31 9 9 13 36
16 TOP 31 9 2 20 29
17 JPS 31 7 7 17 28
18 TEL 31 7 6 18 27
19 DBO 31 5 8 18 23
20 JUT 31 5 8 18 23
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
sportsignaal.nl

Datum plaatsing: 13-01-2007 14:05:00

Schoenmaker: Fenerbahce is de absolute top



LEX SCHOENMAKER:
’Fenerbahce is absolute top om tegen te voetballen’  
(12-01-2007)

ADO Den Haag ging in het eerste duel tegen Fenebahce met 4-1 onderuit. Na afloop van het duel tegen de Turken sprak Sportsignaal Voetbal Magazine met trainer Lex Schoenmaker, captain Stijn Vreven en debutant Nick Coster.

door Rob Blankenstein

Dat Fenerbahce duidelijk een maatje te groot is voor ADO Den Haag werd dit duel wel duidelijk en dat vindt ook trainer Lex Schoenmaker:

“Ja, dit is gewoon absolute top om tegen te voetballen. Op het moment dat zij gewoon tien,vijftien minuten gas geven dan staat het al 3-1”.

Je komt nog met 0-1 voor, dan wordt er door de Turken even een hogere versnelling ingezet en was het binnen een mum van tijd gebeurt

Lex Schoenmaker: “Ja toen was het over, de 2-1 kwam wel wat gelukkig tot stand, maar dat houdt achteraf in, dat je toch gewoon een soort sparringpartner geweest bent”.


Rob Blankenstein in gesprek met Lex Schoenmaker na het duel tegen Fenerbahce

En dan valt de 3-1 ook nog te snel.

Lex Schoenmaker:”Klopt, binnen tien minuten is de wedstrijd wat dat betreft voor Fenerbahce gelopen”.

Dan begint de tweede helft en staat Rankovic op de plaats van Saavedra. Was dat vooraf de bedoeling of heb je ingegrepen naar aanleiding van de eerste helft?

Lex Schoenmaker:”Dat was van te voren gewoon bepaald, omdat wij zaterdag weer met twee centrale verdedigers spelen en die kunnen niet twee keer achter elkaar negentig minuten spelen. Dus ik moest een keuze maken of de ene eruit of de andere. Ik wist dat Ranko met Goran (Bunjevcevic - red.) gewoon samen kunnen spelen, dus wat dat betreft was het simpel. Het had geen verdere reden. Wij willen zaterdag tegen Dinamo Minsk weer een redelijk elftal de wei insturen.”

In de zevende minuut van de tweede helft geeft Michael Mols een geweldige pegel op de lat, alleen daarna viel hij gelijk geblesseerd uit.

Lex Schoenmaker:”Hij schoot en knikte gelijk door zijn knie. Het was gelijk over voor hem. Hoe ernstig het is moeten wij gewoon de volgende morgen afwachten”.

De tweede helft heeft ADO Den Haag ook helemaal niets meer kunnen brengen!

Lex Schoenmaker:”Nee inderdaad, omdat Mark de Vries iets tegen de scheidsrechter zei en dat heb ik nog voor de wedstrijd gezegd van doe dat nou niet, maar hij zei : “het is fucking unbelieveble” en die scheidsrechter spreekt en verstaat Engels dus dat was bingo”.

Wat is de waarde van deze wedstrijd geweest voor de trainer?

Lex Schoenmaker:”De waarde is, dat wij tegen Fenerbahce hebben gespeeld”


Nick Coster: debuut tegen de Turkse kampioen

Tijdens deze wedstrijd, in de tweede helft, mocht de jonge Nick Coster, die op het laatste moment aan de selectie voor Turkije is toegevoegd omdat Richard Knopper vanwege een blessure thuisbleef, zijn debuut maken in het eerste team.

Zo’n jonge speler kan zich een debuut voorstellen tegen een mindere tegenstander?

Nick Coster:”Ja zeker weten, het is een hele grote club in Europa. Dus geweldig mooi om tegen deze club te mogen debuteren. Staat ook goed op je CV”.

Hoe heb jij het tegen Fenerbahce beleefd, eerst vanaf de kant en later in het veld?

Nick Coster:”Vanaf de kant zag ik dat het een zeer goede tegenstander was, dat wij het moeilijk hadden. Toch kwamen wij op voorsprong, maar gaande weg kregen zij het overwicht en toen wij in de tweede helft ook nog die rode kaart kregen, ja toen was het echt over”.

Met wat voor opdracht wordt jij dan het veld ingestuurd?

Nick Coster:”Met twee spitsen gaan spelen en niet gaan jagen, maar een beetje compact blijven voetballen. Dat is het wel eigenlijk”.

Jullie konden met name in de tweede helft eigenlijk maar heel weinig inbrengen bij de Turken!

Nick Coster:”Klopt, Fenerbahce had het goed staan, goed georganiseerd achterin met een aantal grote en sterke spelers”.

Fenerbahce speelde duidelijk ook nog met de handrem erop, anders had het allemaal nog erger kunnen aflopen!

Nick Coster:”Ja, want in de eerste helft creeerden zij heel veel kansen en in de tweede helft hielden ze meer de bal in de ploeg. Inderdaad speelden zij met de handrem erop”.

Wat voor gevoel overheerst er nu bij jou. Dat je hier je debuut hebt gemaakt of die kansloze nederlaag?

Nick Coster:”Als je tegen Fenerbahce gaat spelen, dan weet je dat je het zwaar krijgt en de kans niet groot is, dat je gaat winnen. Ik kom erin bij een 3-1 achterstand met tien man, dan kan ik alleen nog maar genieten van mijn debuut”.


Stijn Vreven: 'Het oude liedje, te weinig agressiviteit'

Ook nog maar even op aanvoerder Stijn Vreven afgestapt, die heel laat de kleedkamer uitkwam.

Met wat voor gevoel verlaat hij het Ataturk-stadion?

Stijn Vreven:”Wel met een beetje overklast gevoel. Je speelt tegen de kampioen van Turkije en dat is natuurlijk een echte topclub. Wij staan op de zeventiende plaats in de eredivisie en hebben een zwaar trainingskamp achter de rug. Dan zie je wel een groot verschil, dat was absoluut duidelijk”.

ADO Den Haag toonde, zeker in de eerste helft, wel erg veel respect voor de tegenstander!

Stijn Vreven:”Dat klopt en dat is niet de eerste keer denk ik dit seizoen, dat wij nogal vrij eerbiedig beginnen aan een wedstrijd. Dan wordt het lastig, zeker als je tegen zo’n ploeg speelt. Dan moet je juist een bepaalde agressiviteit hebben”.

Dan wordt het een eentonig verhaal als er weer te weinig agressiviteit getoond wordt!

Stijn Vreven:”Ja dat klopt!”

Met wat voor gevoel ga je je dan voorbereiden op de wedstrijd van volgende week tegen AZ, want als de agressiviteit ontbreekt, dan wordt het een heel moeilijke zaak!

Stijn Vreven:”Ja, maar wij hebben een ploeg die technisch en tactisch weinig ploegen kapot kan spelen en dan moet je een bepaalde agressiviteit en groepsgevoel op de mat leggen om tegenstanders pijn te kunnen doen. Anders krijg je hetzelfde probleem tegen AZ, die tactisch en technisch gelijk aan Fenerbahce het een en ander in huis hebben. Dan moet je dermate agressief spelen, dat die ploeg schrik van je krijgt. Maar wij leren eigenlijk niet van onze fouten en je moet eerlijk zijn dat dat zorgen baart”.

Zit je dan niet in een vicieuze cirkel, want je zegt ‘we leren niet van onze fouten’?

Stijn Vreven:”Karakters kun je nu eenmaal niet veranderen denk ik. Zij kunnen wel mee gaan in een bepaalde sfeer en in een bepaalde wedstrijd als het plaatje klopt, zoals bijvoorbeeld AZ en Groningen uit. Als dan alles past, dan zijn wij een aardig elftal, maar als er maar iets tegen zit, dan is het op dat gebied een stuk te weinig”.

Is dat dan niet het grote probleem op dit moment: de mentale weerbaarheid van deze groep?

Stijn Vreven:”Dat klopt, het zou niet mogen, want als wij die mentale weerbaarheid niet kunnen opbrengen,dan gaan wij gewoon een loodzware tweede competitiehelft tegemoet. Da komen wij echt in de problemen. Als wij dat niet veranderen, ja dan kan het verkeerd aflopen”.

Mark de Vries krijgt eerst geel en gelijk daarna direct rood. Daar help je de ploeg op dat moment nou ook niet bepaald mee!

Stijn Vreven:”Nee, nee ik weet niet waar het aan ligt bij Mark. Kijk Mark is een topgozer in de groep, maar misschien is hij een beetje gefrustreerd, omdat hij te weinig speelkansen krijgt. Dan moet je invallen in zo’n wedstrijd en hij bewijst zichzelf er ook geen dienst mee en de ploeg ook niet. Maar goed, Mark is oud en wijs genoeg om hiervan te leren. Ik denk, dat dit ook niet meer bij hem zal voorkomen”.