support Casper
 
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 WII 31 20 6 5 66
2 RJC 31 17 10 4 61
3 GRO 30 17 6 7 57
4 ADO 31 15 10 6 55
5 DOR 31 14 12 5 54
6 GRA 31 16 4 11 52
7 NAC 31 14 7 10 49
8 JAZ 31 13 7 11 46
9 EMM 30 12 6 12 42
10 CAM 31 12 6 13 42
11 VVV 31 11 9 11 42
12 HEL 31 11 8 12 41
13 MVV 31 11 7 13 40
14 EIN 31 8 14 9 38
15 JAJ 31 9 9 13 36
16 TOP 31 9 2 20 29
17 JPS 31 7 7 17 28
18 TEL 31 7 6 18 27
19 DBO 31 5 8 18 23
20 JUT 31 5 8 18 23
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
sportsignaal.nl

Datum plaatsing: 11-01-2007 10:40:00

'Komst Hoogendorp is ondenkbaar'



Trainingskamp ADO Den Haag
PIET VAN DER POL:’Komst Hoogendorp is ondenkbaar’  
(10-01-2007)

Onder nog steeds prima omstandigheden heeft ADO Den Haag de vierde dag van haar trainingskamp aan de Turkse Riviera afgewerkt. In de aanloop naar het eerste duel om de Antalya Cup, wordt alleen in de ochtend getraind.

door Ton Beije en Rob Blankenstein

Gelet op de geruchten die volop de ronden doen over een mogelijke komst van Ricky Hoogendorp van VfL Wolfsburg naar Den Haag, bij aankomst op het trainingscomplex gelijk maar even naar algemeen-directeur Piet van der Pol toe gestapt.

Van der Pol was heel duidelijk in zijn antwoord en sprak dit feit hardnekkig tegen. Hij: “Een eventuele komst van Hoogendorp is ondenkbaar gezien het financiële plaatje dat ermee samenhangt. Je praat al gauw over een miljoen per jaar en als je daar ook nog eens de vergoeding die aan Wolfsburg betaald moet worden in verdisconteert, begrijpt iedereen dat dat niet kan”. Op de vraag of er gesproken is met zaakwaarnemer Arnold Oosterveen antwoordde van der Pol: “Ik spreek Arnold regelmatig, maar wij hebben niet gesproken over Hoogendorp en ook niet over een mogelijke constructie om hem binnen te halen. Hij is voor ons niet haalbaar en de berichtgeving die nu naar buiten is gekomen is onzin”.


Directeur Piet van der Pol: 'Komst Hoogendorp ondenkbaar'

Zo, dat was duidelijke taal! Omdat er ook geluiden gaan over mogelijke interesse van Roda JC in Eljero Elia, direct maar even telefonisch contact gezocht met Nederland. Maar ook dit blijken geruchten te zijn die op geen enkele waarheid berusten. “Niemand heeft zich gemeld voor Elia op dit moment”, was het antwoord.


Aandacht voor de trainer, alleen Bunjevcevic voor de fotograaf


Govert de Kramer helpt Aleksander Rankovic


Even een rustpauze. Michael Mols en Goran Bunjevcevic naast materiaalman Andre van Es


Ook Mark de Vries kan even bijkomen met een flesje water

Vervolgens met de camera even een ‘ronde’ gemaakt langs het trainingsveld. Rene Stam is druk bezig met Stefan Postma. “Heerlijk om weer eens een training als keeper mee te maken”, laat Postma tijdens een kort rustpauze even weten. Vrij van pijn is de lange doelman nog niet, maar hij werkt hard aan zijn herstel, daarbij geholpen door de medische staf en keeperstrainer Stam.


Rene Stam in actie met Stefan Postma


Eljero Elia staat erbij en kijkt erna

Edwin Coret is bezig met Pascal Bosschaart en Konstantinos Loumpoutis. Ditmaal krachttraining. De beide spelers moeten wegsprinten, terwijl zij vast zitten aan een verend, weerstand biedend, koord. Even wat onwennig, maar daarna werken de twee een serie sprints af.


Edwin Coret legt de werking van 'het touw' uit aan Loumpoutis. Bosschaart luistert mee


Pascal Bosschaart sprint onder weerstand weg

Eljero Elia traint niet met de groep mee. Hij moet ‘wat loopwerk’ voor zichzelf doen. Ook heeft hij bewondering voor de training van Rene Stam met Stefan Postma. Ook Christian Kum kan niet met de selectie meetrainen. Zoals de dagen daarvoor kampt hij nog steeds met een enkelblessure.


Het partijspel is pittig: 4 tegen 4, klein veld, twee grote doelen en twee keepers

Wie wel nadrukkelijk aanwezig is op de trainingen de laatste dagen en zich graag wil bewijzen is Jesper Hakansson. Hij maakt in ieder geval en fitte indruk. “Ik ben ook lang weggeweest en ik heb heel rustig kunnen revalideren”, laat hij weten, “nu voel ik mij ook wel sterker en lekker fit”. Maar is hij ook wedstrijdfit, zoals dat heet?

Jesper Hakansson daarover: “Natuurlijk ben ik lange tijd geblesseerd geweest en natuurlijk moet je wel voetballen om voor honderd procent wedstrijdfit te geraken, maar ik voel mij nu wel sterker, maar ik heb wel een paar wedstrijden nodig om helemaal vol aan de bak te kunnen. Geen probleem, want dat komt wel goed”.

Hakansson kwam afgelopen zomer over, maar heeft bij ADO Den Haag nog niet veel kunnen laten zien. “Klopt, ik kwam al binnen met een blessure en ik heb nu rust kunnen nemen. Bovendien heb ik goed kunnen revalideren en nu voel ik mij fit en sterk, maar nogmaals het komt echt wel goed”.


Jesper Hakansson

Wat scheelde er nu precies aan, dat hij zo lang uit de roulatie was? Hakansson: “Ik had een behoorlijk groot scheurtje in mijn lies en daar kwam ik mee binnen bij ADO Den Haag”. Dat moest genezen met rust, geen operatie. Hij weer: “Ik ben inderdaad niet geopereerd en mijn revalidatie heb ik ondergaan in Amsterdam bij een goede fysio en ik heb het rustig kunnen opbouwen. Zonder mij druk te maken en dat heeft geholpen, Gelukkig ben ik nu terug”.

Jesper Hakansson speelde in Nederland al voor Heerenveen en RBC Roosendaal. ADO Den Haag is dus de derde club in Nederland, waar jij onder contract staat. Als hij kijkt naar de organisatie, de supporters en de beleving en dat vergelijkt tussen ADO Den Haag en zijn vorige clubs Heerenveen en RBC, wat is dan zijn indruk?

“Ik vind ADO Den Haag wel een goede en leuke club, wel groter dan RBC en maar wel iets minder dan Heerenveen. Maar ADO is wel een club die ambitie heeft en graag hogerop wil. En dat vind ik gewoon interessant en dat moet ook gewoon lukken in de tweede helft van het seizoen”.

voorkeur

Jesper Hakansson is een middenvelder. Heeft hij nog een voorkeur waar hij graag speelt op dat middenveld of maakt hem dat niet zoveel uit? “Ik ben wel een speler, die op een paar posities kan spelen”, begint hij zijn antwoord, “ik ben gebruikt als links- en als rechtsbuiten, achter de spits, centraal op het middenveld, maar het liefst speel ik op nummer tien, maar op dit moment spelen wij eigenlijk niet met een nummer tien. Ik zie wel, het gaat er nu gewoon om dat ik wedstrijdfit wordt”.

Dit trainingskamp is bedoeld als voorbereiding op de tweede seizoenshelft. ADO staat er in de stand niet florissant voor. Wat is er voor nodig om uit die positie te komen? Punten, dat is helder, maar verder………..?
Jesper Hakansson: “Natuurlijk moeten wel de punten gehaald worden, maar volgens mij hebben wij op papier een hartstikke goede ploeg. Wij moeten samen gewoon keihard ervoor vechten en dan ben ik niet bang, dat wij eruit gaan, want we hebben gewoon een ploeg die in de middenmoot kan spelen”.

Hakansson heeft nog een contract voor de komende anderhalf jaar. Hij: “Ik maak mij geen zorgen, ik moet alleen maar goed voetballen nu”.


Loumpoutis na de training: uitgeput of genietend vande zon?

Na de ochtendtraining en de lunch zijn de spelers vrij. Zij mogen de middag naar eigen inzicht doorbrengen. Enkele spelers springen al snel in vrijetijdskleding in de taxi om een bezoek te brengen aan Antalya. Anderen doen het rustig aan en verkiezen wat ‘luieren’ in de zon op een ligbed aan het zwembad. Ook zijn er spelers die gebruik maken van het binnenzwembad. Kortom, zo’n vrije middag is wel besteed aan de voetballers!


Doelman Robert Zwinkels en Michael Mols relaxen aan de rand van het zwembad

’s Avonds om half acht verzamelt de selectie in het Italiaanse restaurant op het complex van het Kremlin Palace Hotel. Daar staat een diner op het programma, gezamenlijk met de meegereisde supporters en de mediavertegenwoordigers van Sportsignaal Voetbal Magazine, Sportsignaal-radio, RTV West en AD/HC.