Datum plaatsing: 31-12-2006 00:10:00

PSV eenvoudig, maar nipt langs ADO: 2-1

Het jaar 2006 zit er voor ADO op. De Haagse formatie werd door PSV met een 2-1 nederlaag terug naar huis gestuurd. De overwinning van PSV was meer dan terecht, maar in het laatste kwartier had ADO zelfs nog een klein kansje om te stunten en tot een gelijkspel te komen. De Vries en Kolk konden voor een stunt zorgen, maar zoals vaker dit jaar, zat het de ploeg niet mee en we moeten hopen op een beter, een veel beter 2007....

Over de wedstrijd zullen we maar niet al teveel woorden vuil maken. Zoals verwacht overheerste PSV en moest ADO toezien wat er vanuit Eindhovense zijde bedacht werd. Toch speelde ADO een goede wedstrijd. In positieve zin vielen Alberto Saveedra, Delorge en later Bakkati op. PSV speelde rustigjes aan en ADO had een makkelijk antwoord op de aanvallende impulsen van PSV.

De eerste goal viel na een half uur uit een schot van Alex. Kluivert kon hem aannemen en omdat Vreven buitenspel ophief, kon hij gemakkelijk intikken.De optredens van Vreven geven toch al stof tot nadenken. Aan de ene kant zorgt zijn winnaarsmentaliteit voor 'begeisterung'  in het team, aan de andere kant wordt toch steeds duidelijker dat hij steken laat vallen en de neiging heeft dan anderen daar op aan te kijken.

In de eerste helft gebeurde verder weinig meer. ADO kwam nog tot een miniscuul schotje van Delorge en PSV breidde er een beetje op los, zonder dat het echt gevaarlijk werd.

In de tweede helft was het weer ouderwets in twee minuten gebeurd. Zwinkels schatte een vrije trap niet goed in en Farfan vond het net: 2-0. Ook nog even wat over Farfan. Farfan is een van de redenen van de winst van PSV. Gedurende de hele wedstrijd lokt hij overtredingen uit en deelt zelf behoorlijk uit. In de 25e minuut schopte hij zelfs Kum uit de wedstrijd. Zijn kwaliteit is dat scheidsrechters dat niet zien, niet willen zien of hem de hand boven het hoofd houden. Feit is dat in de periode dat ADO aan het reorganiseren was naar aanleiding van de wissel van Kum, PSV scoorde. En dat is een kwaliteit. Maar wel een hele vervelende.

ADO spartelde in de tweede helft nog behoorlijk tegen. Het kwam tot aardige combinaties, maar gaf daarbij wel veel ruimte weg. PSV kwam zodoende tot vele halve kansen, maar echt uitgespeelde kansen waren er nauwelijks. En dus kregen de 150 meegereisde fans van ADO toch nog een beetje waar voor hun geld toen Wesley Verhoek knap wegdraaide van Kromkamp en de 2-1 binnenschoot in de 78e minuut. Tot een nieuw 'gronings' wondertje kwam het niet. Met een klein beetje meer geluk hadden de Vries en Kolk nog een echte kans kunnen hebben voor de gelijkmaker, maar het zou ook teveel zijn geweest.

In de persconferentie legde Schoenmaker uit dat een punt bij dit PSV toch echt teveel van het goede zou zijn geweest en dat de punten elders gehaald moeten worden. Koeman legde nog even de zere vinger op het zwakke optreden van de scheidsrechter en dat dit zowel voor PSV als voor ADO negatieve effecten had gehad. Die effecten voor PSV hebben wij niet gezien, al hebben wij een gekleurde bril. Wij zagen alleen maar een scheidsrechter die in alles het voordeel van de twijfel aan PSV gaf. Het is niet de schuld van de scheidsrechter dat we weer een verliespartij achter de rug hebben, maar het zou toch fijn zijn, als de scheidsrechters de topclubs wat minder het hoofd boven het hoofd zouden houden. Zij hebben tenslotte de kwaliteit om een wedstrijd te beslissen en hebben daar de KNVB niet voor nodig.....